Gaziantep'in meşhur altı ezmeli kebap tarifi! Yiyen parmakları da yanında yutuyor: Daha iyisini yemediniz

Gaziantep'in meşhur altı ezmeli kebap tarifi! Yiyen parmakları da yanında yutuyor: Daha iyisini yemediniz

Gaziantep, zengin mutfağı ve damak çatlatan kebaplarıyla ünlü bir gastronomi şehridir. Bu şehrin simgelerinden biri olan ezmeli kebap, hem yerel halkın hem de turistlerin favorisi. Bu özel lezzeti evde denemek isteyenler için işte adım adım bir rehber.

Gaziantep, zengin mutfak kültürüyle Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gurmeleri cezbediyor. Şehrin tescilli lezzetlerinden biri olan ezmeli kebap, hem yöresel hem de otantik bir deneyim sunuyor. ezmeli kebap, Gaziantep’in mutfak kültüründe öne çıkan lezzetlerden biri olarak bilinirken, yapımı ve sunumuyla da adından sıkça söz ettiriyor. İşte bu lezzetin detaylı tarifi şöyle...

MALZEMELER

500 gram yağlı kıyma

2 adet biber

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Ezmesi için:

5 adet közlenmiş domates

3 adet yeşil biber

1 adet soğan

1 yemek kaşığı sumak

3 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çay kaşığı tuz

masterchef-alti-ezmeli-kebap-malzemeleri-ve-yapimi-kocaeligundem-kocaeligundem.webp

YAPILIŞI

  • Öncelikle domatesleri közleyelim bir fırın kabına domatesleri bütün haliyle yerleştirelim 15 dakika kadar fırında közleyelim.
  • Bir yoğurma kabına kıymayı alalım iki adet kırmızı biberi robottan geçirelim suyunu sıkalım kıymaya ilave edelim baharatları ilave edelim on dakika kadar iyice yoğuralım.
  • Kıymalı harçtan avuç ortası kadar alalım şişlere sıkarak uzunlamasına yapıştıralım hepsini aynı işlemle şişlere yerleştirelim.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim şişleri üzerine dizelim.
  • Sonra üzerlerine fırçayla çok az sıvı yağ sürelim 180 derece fırında yaklaşık yirmi dakika pişirelim. Bu esnada ezmemizi hazırlayalım domateslerin kabuklarını soyalım ince kıyım doğrayalım.
  • Soğanı olabildiğince ince doğrayalım biberleri olabildiğince ince doğrayalım domatese ilave edelim.
  • Sumak sıvı yağ tuz ilave ederek ezmemizi hazırlayalım.
  • Tabağın altına ezmeyi yerleştirelim üzerine pişen kebaplarımızı şişten yavaşça dağıtmadan çekerek çıkartalım. Üzerine yerleştirelim.
  • Üzerine bir tane biberi ince doğrayıp servise sunalım.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN