Ciğer sevmeyene bile tabağı sıyırtır! Ünlü şef püf noktasını verdi, böyle pişince lokum gibi ağızda dağılıyor

Ciğer sevmeyene bile tabağı sıyırtır! Ünlü şef püf noktasını verdi, böyle pişince lokum gibi ağızda dağılıyor

Ciğer, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Sokak lezzetlerinde sıkça rastladığımız bu özel yemek, evde de kolayca hazırlanabilir. Ancak, işin püf noktaları bilindiğinde lezzeti tam anlamıyla doruğa çıkar. Şimdi, gelin size yemelere doyamayacağınız bir ciğer tarifini verelim.

Ciğer denince aklınıza ilk ne gelir? Anadolu’nun dört bir yanında, sofraların baş tacı olan bu muazzam lezzet, her yörenin kendine has dokunuşlarıyla bambaşka bir hâle bürünür. Ama ciğerin en güzel hali, şüphesiz ki tavada hafifçe kızartılarak yapılan, yanına bolca soğan ve maydanozla servis edilen halidir. Şimdi size, yemelere doyamayacağınız bir ciğer tarifi veriyoruz!

MALZEMELER

500 gram dana ya da kuzu ciğeri (tercihe göre)

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay bardağı sıvı yağ

2 adet büyük boy soğan

Bir tutam maydanoz

Sumak ve kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

arnavut-cigeri-yemekcom.webp

YAPILIŞI

Öncelikle ciğerlerin zarlarını dikkatlice temizleyin. Bu aşama, pişerken ciğerin lezzetini en üst seviyeye çıkarmak için oldukça önemlidir. Ciğerleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir süre süzgeçte bekleterek fazla suyunu bırakmasını sağlayın. Ciğer ne kadar kuru olursa, o kadar iyi kızaracaktır.

Bir kabın içine un, tuz, karabiber ve kimyonu koyarak karıştırın. Ciğerleri bu karışıma bulayın. Kızgın tavaya sıvı yağı ekleyin ve yağ iyice ısındıktan sonra ciğerleri tavaya ekleyin. Ciğerleri yüksek ateşte, dışı kıtır kıtır olana kadar kızartın. Bu işlem ortalama 5-7 dakika sürecektir. Dikkat edilmesi gereken nokta; ciğerleri uzun süre pişirmemek. Aksi takdirde sertleşebilir ve istediğiniz yumuşaklıkta olmayabilir.

Soğanları piyazlık doğrayın ve üzerine bolca sumak serpin. İnce doğradığınız maydanozlarla karıştırın. Bu harika eşlikçi, ciğerin yoğun tadını dengeleyerek sofranızda adeta bir lezzet şöleni yaratacak.

Kızarttığınız ciğerleri servis tabağına alın. Yanına soğan ve maydanoz karışımını ekleyin. Dilerseniz üzerine kırmızı pul biber serpiştirerek hem gözlere hem damaklara hitap eden bir tabak yaratabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN