Bir bardağı 10 kahvaltı gücünde! Bağışıklık güçlendiren Atom tarifi: Enerji ve vitamin sağlıyor

Bir bardağı 10 kahvaltı gücünde! Bağışıklık güçlendiren Atom tarifi: Enerji ve vitamin sağlıyor

Sabahın erken saatlerinde, güne başlarken vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve vitaminleri sağlayan doğal çözümlerden biri de atom içecek. Yerel pazarlardan taze malzemelerle hazırlanan bu enerji deposu içecek, özellikle yoğun tempoda çalışanlar için birebir. İşte size güne zinde başlamanızı sağlayacak atom içecek tarifi.

Her sabah güne dinç bir başlangıç yapmanın sırlarından biri, doğru beslenmeyi seçmektir. Günümüzde birçok kişi, sabahları yeterli zamanı bulamadığı için kahvaltısını atlamakta veya hızlı ve besin değeri düşük alternatiflere yönelmektedir. Ancak Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden esinlenerek hazırlanan atom içecek, enerji ve vitamin dolu bir başlangıç için ideal bir çözüm sunuyor.

MALZEMELER

1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

1 çay kaşığı polen

1 çay kaşığı arı sütü

1 çorba kaşığı pekmez

1 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu

1 adet muz

5 adet çiğ badem

1 çay kaşığı zencefil tozu

Yarım çay kaşığı zerdeçal

Bir tutam karabiber (zerdeçalın emilimini artırmak için)

1 çay kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)

atom-1.jpg

HAZIRLANIŞI

  • Tüm malzemeleri blendera ekleyin.
  • Karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar yüksek hızda çekin.
  • Eğer isterseniz, üzerine birkaç yaprak nane ile süsleyerek servis yapın.

SAĞLIK FAYDALARI

Atom İçecek, içinde bulundurduğu polen ve arı sütü ile doğal bir protein kaynağıdır. Portakal suyunun C vitamini, pekmezin demir, keçiboynuzu tozunun antioksidanlar ve muzun potasyum içeriği ile tam bir vitamin deposudur. Zencefil ve zerdeçal ise inflamasyonla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN