X, Brezilya'da yasaklandı

X, Brezilya'da yasaklandı

Brezilya, ülkede yasal temsilci atamayan X'e erişim yasağı getirdi.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede yasal temsilci atamasını gerçekleştirmediği gerekçesiyle sosyal medya platformu X’e erişim yasağı getirdi. Kararın gerekçesi ve detayları mahkeme tarafından yapılan açıklamada yer aldı.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes’in imzasını taşıyan açıklamada, Elon Musk’ın sahibi olduğu X’in Brezilya'da 24 saat içerisinde yasal temsilci atamasını yapmadığı belirtildi. Yasal temsilci atanana kadar ve mevcut para cezaları ödenene kadar erişim yasağının geçerli olacağı ifade edildi.

VPN KULLANICILARINA PARA CEZASI

Açıklamada, internet hizmeti sağlayıcıları ve uygulama mağazalarına X’e erişimi engellemeleri için 5 gün süre tanındığı ve VPN gibi yöntemlerle platforma giriş yapmaya çalışan kişi ve kuruluşlara para cezası uygulanacağı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN