Twitter'da (X) tepki çeken düzenleme: Engellediğiniz profiller paylaşımlarınızı görebilecek! Elon Musk, 'engel' sevmiyor

Twitter'da (X) tepki çeken düzenleme: Engellediğiniz profiller paylaşımlarınızı görebilecek! Elon Musk, 'engel' sevmiyor

Elon Musk'ın açıklamasına göre, Twitter'da (X) engellenen hesaplar, paylaşımlarınıza yorum yapamayacak ya da sizinle etkileşime giremeyecek fakat gönderilerinizi görüntüleyebilecek. İşte detaylar...

Sosyal paylaşım sitesi X (Twitter), platformdaki engelleme işlevinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Elon Musk'ın yaptığı açıklamaya göre, artık bir hesabı engelleseniz bile o hesap, sizin herkese açık gönderilerinizi görebilecek. Engellenen hesaplar, paylaşımlarınıza yorum yapamayacak ya da sizinle etkileşime giremeyecek, ancak gönderilerinizi görüntüleyebilecek.

ENGELLEDİĞİNİZİ PROFİL, PAYLAŞIMLARINIZI GÖREBİLECEK

Webrazzi'de yer alan habere göre, Elon Musk, engellemenin yalnızca etkileşimi kısıtlayacağını, ancak engellenen hesabın herkese açık gönderileri görmesini engellemeyeceğini belirtti. Daha önce bir hesabı engellediğinizde, o kişi sizin profilinize girdiğinde, "Bu kişi sizi engelledi" mesajıyla karşılaşıyordu ve gönderilerinizi, yanıtlarınızı ve takipçi bilgilerinizi göremiyordu. Ancak bu yeni düzenlemeyle birlikte, engellenen kullanıcılar profilinizi ziyaret edebilecek ve herkese açık gönderilerinizi görüntüleyebilecekler.

Platformun bu değişikliği yapma nedeni olarak, kullanıcıların engellendikleri hesapları başka bir hesaptan ya da oturum açmadan görüntüleyebilmesi gösteriliyor.

ELON MUSK 'ENGEL' SEVMİYOR

Elon Musk, geçtiğimiz yıl bu özelliğin anlamsız olduğunu dile getirmişti. Yani Elon Musk'ın 'engel' sevmediğini söylemek mümkün. Hatta bununla da yetinmemiş ve engelleme özelliğini tamamen kaldırma tehdidinde bulunmuş, sadece direkt mesajlar için bu işlevin kullanılabileceğini belirtmişti.

2013 yılında da benzer bir değişiklik yapılmış, ancak kullanıcıların yoğun tepkisi üzerine hızlı bir şekilde geri adım atılmıştı. Bu sefer yapılan değişiklikler, etkileşimlere izin vermese de, gönderilerin görüntülenebilmesine olanak tanıyor.

Söz konusu güncellemenin ne zaman aktif edileceği ise şu an için belirsiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN