Tarih belli oldu: Apple, ilk katlanabilir iPhone'u satışa çıkarıyor! Samsung'un o modeli gibi olacak

Tarih belli oldu: Apple, ilk katlanabilir iPhone'u satışa çıkarıyor! Samsung'un o modeli gibi olacak

Apple, katlanabilir bir iPhone üzerinde çalışmaya devam ediyor. Telefonun kapaklı Samsung Galaxy Z Flip gibi yatay olarak katlanacağı iddia ediliyor. İşte, iPhone katlanabilir telefon çıkış tarihi...

Apple, katlanabilir bir iPhone üzerinde çalışmaya devam ediyor. Telefonun kapaklı Samsung Galaxy Z Flip gibi yatay olarak katlanacağı iddia ediliyor.

Şubat ayında Apple'ın iki katlanabilir iPhone prototipi geliştirmenin ilk aşamalarında olduğunu bildirilmişti. Şimdi ise cihazın dahili bir takma adının olduğunu söyleniyor; V68.

iPHONE'NUN KATLANABİLİR TELEFONU VAR MI?

Apple'ın telefon açıldığında ortaya çıkan kırışıklığı düzleştirmek için çalıştığı ve ayrıca cihazı daha ince hale getirmeye çalıştığı bildiriliyor. Şirketin bu konuda zorlandığı düşünülüyor ki bu da mantıksız değil, zira Samsung'un altıncı nesil katlanabilir telefonlarında bile en aza indirilmiş de olsa kırışıklıklar var. Çoğu katlanabilir telefon, menteşe boşluğuna gömülen esnek OLED panellere dayanıyor, bu da kırışıklıklara neden olabiliyor.

Ayrıca son söylentiler, Apple'ın 2026'da sevkiyata başlayabilecek MacBook benzeri bir katlanabilir cihaz üzerinde de çalıştığını gösteriyor. Yani katlanabilir iPhone, Apple'ın tek yeniliği olmayacak gibi duruyor.

iPHONE KATLANABİLİR TELEFON NE ZAMAN ÇIKACAK?

Webrazzi'de yer alan habere göre Apple, katlanabilir telefonlar üzerindeki çalışmalarının yanı sıra, gelecek yılki iPhone'unu, kullanıcıların nesneyi odakta tutarken görüntünün arka planını bulanıklaştıran bir alan derinliği efekti elde etmelerini sağlayacak mekanik bir diyafram açıklığı ile yükseltmeye hazırlanıyor olabilir. Söylentiler ayrıca, Apple'ın 2025 yılı için çok daha ince bir iPhone üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Apple, katlanabilir cihazı olmayan son büyük akıllı telefon üreticisi ve muhtemelen bu pazarı, özellikle de baş rakibi Samsung'a bırakmak istemiyor. Şirket yeni kategorilere girme konusunda oldukça temkinli davranıyor ve daha gösterişli bir ürünle piyasaya çıkmadan önce rakiplerinin erken risk almasına izin vermeyi tercih ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN