Kredi kartıyla ödeme artık böyle yapılacak! İnternet alışverişlerinde yeni dönem

Kredi kartıyla ödeme artık böyle yapılacak! İnternet alışverişlerinde yeni dönem

Kartla ödeme firması Mastercard, internet alışverişlerinde radikal değişikliğe gitti. Uygulama, ilk olarak Avrupa ülkelerinde hayata geçirilecek, ardından tüm dünyada geçerli olacak. İşte detaylar...

Avrupa'da internetten alışveriş dünyasında büyük bir dönem kapıda. Kartlarla ödeme sistemleri devi Mastercard, internet alışverişlerinde kredi kartı numarası girmenin artık zorunlu olmayacağını açıkladı.

Bu yeni uygulama, tüketicilerin rastgele oluşturulan 'tokenler' kullanarak ödeme yapmalarına olanak tanıyacak. Artık şifrelerin kullanımı da kalkacak.

GÜVENLİK AÇIĞINA NEDNEE OLUYORDU

Gerçekgündem'de yer alan habere göre, Mastercard bu tokenlerin cihaz ve platformdan bağımsız olarak çalışacağını ve biyometrik doğrulama ile tek bir tuşlama ile ödeme yapılabileceğini duyurdu.

Böylece, internet alışverişlerinde kart numarası güvenliği konusunda yeni bir dönemin kapıları aralanmış olacak.

2030'da yürürlüğe girecek bu uygulama ile tüketiciler, alışveriş yaparken 16 haneli kart numarası girmek gibi bir mecburiyet olmayacak.

FİRMALARLA İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR

Bunun yerine rastgele oluşturulan dijital tokenler kullanılacak. Mastercard, bu uygulamanın hayata geçirilmesi için bankalar, fintek şirketleri ve e-ticaret firmalarıyla işbirliği içinde olduğunu ifade etti.

Ayrıca, kullanıcılara parmak iziyle biyometrik onay sağlama fırsatı da içeriyor. Bu vesileyle, güvenlik önlemleri daha da artırılacak ve kullanıcıların hesapları daha güvence altına alınacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN