iOS 18.1 Beta güncellemesi yayında: Apple Intelligence ile yapay zeka çağı başladı

iOS 18.1 Beta güncellemesi yayında: Apple Intelligence ile yapay zeka çağı başladı

Apple, iOS 18.1 Beta güncellemesi ile birlikte Apple Intelligence yapay zeka özelliklerini tanıttı. Bu yeni güncelleme, yalnızca geliştirici hesabı olan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor ve Apple'ın yapay zeka teknolojilerinin gücünü iPhonelara taşıyor.

Apple, pazartesi günü yayınladığı iOS 18.1 Beta güncellemesi ile yapay zeka tabanlı özellikleri kullanıcılarına sundu. Apple Intelligence olarak adlandırılan bu özellikler, Siri'yi daha akıllı hale getirmekten e-postaların ve görsellerin otomatik olarak oluşturulmasına kadar geniş bir yelpazede yenilikler sunuyor. Şu anda sadece geliştirici hesabı bulunan kullanıcılar bu özellikleri deneyimleyebiliyor.

whatsapp-image-2024-07-30-at-10-00-46.jpeg

Apple'ın yapay zeka özelliklerini denemek isteyen kullanıcılar, Apple'ın geliştirici programına yıllık 99 dolar karşılığında kaydolabiliyor. Ancak, güncellemeyi indirip kurmak yeterli değil; kullanıcıların ayrıca Apple'ın ayarlar uygulaması içindeki bekleme listesine kaydolmaları gerekiyor. Bu liste, kullanıcılara özelliklere erişim sağlayacak.

GENEL ERİŞİM VE ÖZELLİKLERİN YAYINLANMA TAKVİMİ

iOS 18.1 güncellemesinin, yıl sonuna doğru genel erişime açılması bekleniyor. Apple Intelligence özellikleri, iOS 18 sürümünde yer almayacak ve bu özellikler ilk kez iOS 18.1 güncellemesi ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Apple'ın bu yapay zeka özelliklerini sunma sürecinde takvimi ileriye taşıdığı belirtiliyor.

Bu özellikleri kullanabilmek için iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max gibi Apple'ın en yeni modellerine sahip olmak gerekiyor. Ayrıca, iPadOS 18.1 ve macOS 15.1 sürümleri de Apple silicon işlemcili cihazlar için geçerli olacak.

IOS 18.1 BETA GÜNCELLEMESİNDE YER ALAN ÖZELLİKLER

Güncellemeyle birlikte gelen bazı Apple Intelligence özellikleri şunlar:

  • Yazma Araçları: Geliştirilmiş yazım önerileri ve metin oluşturma özellikleri.
  • Siri'nin Yeni Tasarımı: Kullanıcı dostu ve daha akıllı bir Siri deneyimi.
  • Bildirimleri Özetleme ve Yazıya Dökmek: Bildirimlerin akıllı bir şekilde özetlenmesi ve önemli bilgilerin vurgulanması.
  • Yeni Mail Kategorileri ve Akıllı Yanıtlar: E-posta yönetimini kolaylaştıran ve yanıt önerileri sunan özellikler.
  • Mesajlar'da Akıllı Yanıtlar: Mesajlaşma uygulamasında hızlı ve akıllı yanıt seçenekleri.

Bunların yanı sıra, Image Playground, Genmoji, öncelikli bildirimler, Siri kişisel bağlamı ve ChatGPT entegrasyonu gibi bazı özellikler ise bu beta sürümde yer almıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN