Dünya'nın derinliklerinde dev bir okyanus keşfedildi! Bildiklerinizi unutun

Dünya'nın derinliklerinde dev bir okyanus keşfedildi! Bildiklerinizi unutun

Bilim insanları, Dünya'nın derinliklerinde devasa bir su rezervi (okyanus) keşfetti! Yeryüzünün 400 mil altında, 'ringwoodite' adı verilen bir kayaçta saklanan bu su, tahminlerin çok üzerinde. Bu keşif, Dünya'nın su döngüsü ve oluşumu hakkında bildiklerimizi kökünden sarsıyor.

Dünya'nın kabuğunun derinliklerinde, yüzeydeki okyanuslardan üç kat daha fazla su barındıran devasa bir okyanus keşfedildi. Cumhuriyet'in haberine göre, bu dev su rezervi, gezegenimizin kabuğunun 400 mil altında, 'ringwoodite' adı verilen ve süngerimsi yapısıyla suyu emen bir kayaçta saklanıyor.

Jeofizikçi Steve Jacobsen, 'ringwoodite'nin, sünger gibi suyu emme özelliği olan benzersiz bir mineral olduğunu söyledi. Kristal yapısı, hidrojeni çekerek suyu hapsetmesine olanak tanıyor. Bilim insanları, bu mineralin yüzde 1'inin bile su içermesi durumunda, yerin derinliklerindeki su miktarının yüzeydeki okyanuslardan üç kat daha fazla olabileceğini belirtiyor.

DEPREMLER İNCELENİRKEN KEŞFEDİLDİ

Bu keşif, depremlerin yarattığı sismik dalgaların incelenmesi sayesinde mümkün oldu. Bilim insanları, bu dalgaların yerin derinliklerindeki maddelerin yapısı hakkında önemli bilgiler verdiğini ve 'ringwoodite'in varlığını ortaya çıkardığını belirtti.

YENİ BİR DÜNYA GÖRÜŞÜ

Bu buluş, Dünya'nın suyunun nereden geldiği ve gezegenimizin nasıl oluştuğu gibi temel sorulara yeni bir bakış açısı getirdi. Buluşun aynı zamanda, iklim değişikliği ve su kaynaklarının geleceği gibi konularda da önemli etkileri olabilir.

Dünya'nın derinliklerinde keşfedilen bu devasa su rezervi, insanların Dünya hakkında bildiklerini yeniden sorgulamasına sebep oldu. Uzmanlara göre, bu keşif, bilim dünyasında büyük heyecan yaratırken, aynı zamanda gelecekteki araştırmalar için de yeni kapılar araladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN