ChatGPT'ye rakip Grok 2 geliyor! Elon Musk tarih verdi! O tarihte geliyor

ChatGPT'ye rakip Grok 2 geliyor! Elon Musk tarih verdi! O tarihte geliyor

ChatGPT'ye rakip olarak geliyor! Elon Musk'ın duyurduğu Grok 2 için tarih verildi! O tarihte kullanıma açılacak...

Elon Musk, yapay zeka alanındaki çalışmalarına hız vererek xAI tarafından geliştirilen Grok 2 ve Grok 3 modelleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2024 yılı için büyük yenilikler vaat eden yapay zeka asistanının yeni sürümleri, çok daha ileri seviyede olacak.

GROK 2 AĞUSTOS'TA, GROK 3 YIL SONUNDAN ÖNCE PİYASADA

Grok nedir, ne işe yarar? Grok nasıl kullanılır? - Teknoloji Haberleri

Elon Musk, Grok 2’nin bu yılın Ağustos ayında piyasaya sürüleceğini ve bu modelin eğitim konusunda “dev bir gelişmeyi” temsil ettiğini açıkladı. Bu gelişme, Grok 2’nin yapay zeka eğitiminde önemli bir adım olduğunu gösteriyor. Musk’ın açıklamalarına göre, Grok 2’nin doğruluk oranında büyük bir iyileşme sağlanacak. Daha önce GPT ve diğer yapay zeka modelleri yanlış bilgiler nedeniyle eleştirilmişti, bu nedenle Grok 2’nin bu alanda büyük bir yenilik getirmesi bekleniyor.

GROK 3’ÜN GÜCÜ: 100 BİN NVIDIA H100 GPU

Musk ayrıca yıl sonundan önce Grok 3’ün de hazır olacağını belirtti. Grok 3, 100 bin Nvidia H100 GPU’su ile eğitilecek ve bu sayede diğer modellerden çok daha fazla hesaplama gücüne sahip olacak. Bu güçlü altyapı, Grok 3’ün yapay zeka alanında büyük bir atılım yapmasını sağlayacak.

Türkçe Dil Desteği Bulunan Grok, Daha Fazla Kullanıcının Erişimine Açıldı! - Tamindir

Grok 1.5 sürümü, Mart ayında X Premium+ aboneleri için yayınlanmıştı ve gelişmiş muhakeme yetenekleriyle dikkat çekmişti. Ancak, matematiksel ve görsel hesaplamalarda rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Yeni sürümlerle birlikte bu eksikliklerin giderilmesi ve Grok modellerinin daha rekabetçi hale gelmesi hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN