Yer Konya: Kıyamet filmi gibi görüntüler! O ilçenin son halini görenler gözlerine inanamıyor

Yer Konya: Kıyamet filmi gibi görüntüler! O ilçenin son halini görenler gözlerine inanamıyor

Konya'dan görüntüler ülke gündeminde yer aldı. Kıyamet filmlerindeki sahnelerden alınmış gibi görünen görüntüler korkuttu. O ilçenin son halini görenler gözlerini ovalıyor. İşte o ilçenin son hali...

Kıyamet filmlerine konu olacak görüntüler Konya'dan geldi. O ilçenin son halini görenler, durumun vahametini gözleriyle gördü. İşte gözlerinize inanamayacağınız görüntüler...

İKLİM KRİZİNİN ETKİSİ

Dünya genelinde etkili olan iklim krizinin Türkiye'deki etkisi gözler önüne serildi. Aşırı sıcaklıklar nedeniyle kuraklıkla mücadele eden ülkemizde felaketin görüntüleri paylaşıldı. Konya'nın ılgın ilçesinde bulunan Çavuşçu Gölü'nde iklim krizinin etkileri gözlemlendi. Su seviyesinin hızla düşmesiyle yetkilileri endişelendirmeye devam ediyor. Bölgede geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşların da endişesi oldukça büyük.

2-003.jpg

Çavuşçu gölünün büyüklüğü 27 kilometrekareye kadar ulaşırken, flamingo, pelikan gibi kuş türlerine ev sahipliği yapıyordu. Gölde ayrıca sazan balığı bulunurken, son haline bakılan gölün su seviyesi 1 metrenin altına düştü.

3-003.jpg

Su seviyesinin hızla düşmesiyle balıkçılıkla uğraşan vatandaşlar zor bir süreçten geçiyor. Gölde balık avcılığı yapılırken, artık küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için otlak bir alan haline geldi.

4-003.jpg

Bölge'de balıkçıklık ile uğraşan Ergün Can, gölün kurumasıyla balıkçığılığın sona erdiğini söyleyerek, "Bu yıl göl bitik. Buharlaşmayla su gitti, balıkçılık da bitti. Daha önce de su çekiliyordu ama bu kadar olmadı. Ot olmuyordu, seviyesi derindi. Şimdi su orta tarafta 1 metrenin altına düştü. Göl de ağ atacak yer yok. Kayıklar da gitmiyor. Vahşi sulama yapılıyor. Yağış yok, kurak gidiyor. Köylünün 10 kayığı var, hepsi karaya oturdu. Bahar aylarında su 4 metre seviyesindeydi. Şu anda içler acısı bir durum. Balıkçılık bitme noktasına geldi. Eskiden tekne başına 200-300 kilogram balık oluyordu" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN