Üç gün dövülmüş, dişleri kırılmıştı: Duruşmadan erteleme kararı

Üç gün dövülmüş, dişleri kırılmıştı: Duruşmadan erteleme kararı

Antalya’da birikmiş maaşını alamadığı için patronunun masasından 15 bin lira alan 22 yaşındaki Vedat K., üç gün boyunca alıkonularak işkenceye maruz kaldı. Dişleri kırılan ve zorla böcek yedirilen Vedat K., işkence anlarının fotoğraflarını ele geçirip şikayetçi oldu. Tutuksuz yargılanan sanıkların en ağır cezayı almasını talep etti. Dün görülen duruşma, 25 Aralık’a ertelendi.

Antalya’da 22 yaşındaki Vedat K., çalıştığı iş yerinde üç gün boyunca işkenceye maruz kaldı. Olay, Vedat K.’nin, maaşını eksik aldığı gerekçesiyle iş yeri sahiplerinden alacak talep etmesi üzerine başladı. Yaşadığı korkunç olaylar zinciri, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayla yeniden gündeme geldi.

EKSİK MAAŞ TARTIŞMASI KÂBUSA DÖNÜŞTÜ

Vedat K., 2020 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Antalya’nın Kepez ilçesine çalışmak için geldi. Bir sanayi sitesinde işe giren genç, yaklaşık 10 ay boyunca burada çalıştı. Ancak iddiaya göre, bu süre zarfında maaşını eksik almaya başladı. Birikmiş alacakları toplamda 70 bin liraya ulaşan Vedat K., patronundan hak ettiği ödemeyi defalarca talep etti ancak her seferinde olumsuz yanıt aldı.

Bu süreçte maddi zorluk çeken Vedat K., iş yerindeki masadan patronuna ait 15 bin lirayı alarak İstanbul’a gitti. Patronu ve iş yeri sahipleri, Vedat K.'ye ulaşamayınca ailesini aradı. Ailesinin baskısı üzerine Antalya’ya geri dönen Vedat K., aldığı parayı geri verdi. Ancak olaylar burada bitmedi; genç adam, iş yeri sahipleri tarafından korkunç bir işkenceye maruz bırakıldı.

ÜÇ GÜN BOYUNCA SANDALYEYE BAĞLI KALDI

Vedat K., iş yeri sahipleri A.T., O.T., S.T. ve A.A. tarafından depoya kilitlenerek sandalyeye bağlandı. Üç gün boyunca sürekli dövülen Vedat K.’nin dişleri kırıldı, vücudunda kesikler oluştu ve elleri ile kolları bağlı bir şekilde yerde tutuldu. Olayın dehşet verici boyutlarından biri de Vedat K.'nin ağzı açık tutularak zorla hamam böceği yedirilmesi oldu. Şüpheliler, bu korkunç işkenceyi cep telefonlarıyla kayda aldı.

İYİLEŞMESİNİ BEKLEYİP SERBEST BIRAKTILAR

Vedat K.’nin durumunun kötüye gitmesi üzerine işkenceyi durduran şüpheliler, yaralarının iyileşmesini bekledi. Vedat K., elinde herhangi bir kanıt olmadığı için o anda şikayetçi olamadı ve aynı iş yerinde çalışmaya devam etti. Ancak bir süre sonra şüphelilerin telefonlarını ele geçiren Vedat K., kendisine yapılan işkencenin fotoğraflarını kanıt olarak aldı. Bu fotoğraflarla birlikte memleketine kaçan Vedat K., Suruç’ta ailesinin desteğiyle savcılığa başvurarak şikayetçi oldu.

SANIKLAR SERBEST BIRAKILDI

Vedat K.’nin şikayeti üzerine ifadeleri alınan şüpheliler, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ancak, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonucunda sanıklar hakkında yargılama süreci başlatıldı. Şüpheliler, mahkemede suçsuz olduklarını iddia ederken, Vedat K., duruşmada en ağır cezayı talep etti. “Benzer olayların başkalarına da yaşatılmaması için sanıkların en ağır cezayı almasını istiyorum” diyen Vedat K., memleketi Suruç’tan Antalya’ya gelerek davaya katıldı.

DAVA 25 ARALIK’A ERTELENDİ

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 10’uncu duruşmasında, sanıkların savunmaları dinlendi ve Vedat K.’nin talebi kayda geçirildi. Duruşma, sanık avukatlarının ek süre talebi ve delillerin incelenmesi için 25 Aralık tarihine ertelendi. Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasında tanıkların dinlenmesine ve yeni delillerin değerlendirilmesine karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN