İzmirlilere kötü haber verildi! Suyu zaten pahalıydı: Yeni bir zam daha

İzmirlilere kötü haber verildi! Suyu zaten pahalıydı: Yeni bir zam daha

İzmir'de yaşayan vatandaşlara kötü haber verildi! Suyu zaten pahalı ödüyordu! Şimdi yeni bir zam daha geldi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü'nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda su ve atık su tarifelerinde düzenlemeye gidildiğini duyurdu. 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek yeni tarifelerde, 1. kademe dışındaki tüm kademelerde yüzde 45 oranında artış yapıldığı belirtildi.

GİRDİ MALİYETLERİ VE TARİFELERDE DEĞİŞİKLİK

İZSU duyurdu! İzmir'de su kesintisi yaşanacak bölgeler! 15 Ağustos İZSU su kesinti listesi..

İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle elektrik gibi girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle su ve atık su tarifelerini yeniden düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 180 günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında, sosyal destek uygulaması olarak 0-4 metreküp arası tüketimi kapsayan birinci kademede yüzde 25 indirim uygulaması devam edecek. Bu kademe için zam yapılmama kararı alındı. İndirimli tarifenin kurum gelirlerine yansıması ise yüzde 30 oranında kaldı.

SOSYAL DESTEK VE İNDİRİM UYGULAMASI

İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30 Kasım 2023 İZSU su kesintisi ve arıza sorgulama

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, meclisin daha önce 0-4 metreküp arası tüketimi kapsayan birinci kademeye yüzde 25 indirim uyguladığını hatırlatarak, bu kademeye zam yapılmaması kararının alındığını belirtti. İnanç, yapılan zammın TEFE-TÜFE ortalamasının neredeyse yarısı olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN