İzmir’de suya yüzde 45 zam

İzmir’de suya yüzde 45 zam

İZSU Genel Müdürlüğü genel kurul toplantısında İzmir'de 1 Temmuz'dan geçerli olacak yeni su ve atıksu tarifelerinde 1'inci kademe haricindeki kademelerde yüzde 45 oranında fiyat artışı yapıldı.

İZSU Genel Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) Meclis Başkan Vekili Altan İnanç’ın başkanlığında bugün olağanüstü toplandı. Düzenlenen toplantıda, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 0.5 metreküp ve üzerinde su ve atık su bedellerinde yüzde 45 oranında zam yapılması kabul edildi.

Öte yandan Nisan ayında ise 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması önergesi Meclis’ten oybirliği ile geçmişti.

'TÜRKİYE ORTALAMASININ ÇOK ALTINDA'

İnanç, artışın TEFE-TÜFE ortalamasının altında olduğunu belirterek "Bugünkü zam 0-4 metreküp su kullanan yurttaşlarımıza uygulanmayacak. Belediye başkanımızın söylediklerinde bir şaşma yoktur. 2 yıl içerisinde İzmir halkı, Türkiye ortalamasının çok altında suyu kullanacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN