İstanbul için hayati uyarı! Bu kez evden çıkmamak da kurtaramayacak… Uzmanlardan ‘Önlem alın’ uyarısı gecikmedi

İstanbul için hayati uyarı! Bu kez evden çıkmamak da kurtaramayacak… Uzmanlardan ‘Önlem alın’ uyarısı gecikmedi

İstanbul için gelen son uyarı resmen hayati önem taşıyor. Canlı yayında üstüne basa basa uyaran uzman isim, önlem alın diyerek seslenirken, kimseyi bu kez evden çıkmamak da kurtaramayacak… İşte, İstanbul’u bekleyen o tehlike…

İstanbul’da nüfus artışıyla birlikte araç sayısı da katlanarak artıyor. Öyle ki trafikte yer alan her araç hava kirliliğinin sinsi bir düşmanı. Araçlar tarafından atmosfere salınan zehirli partikül madde ve gazlar insan sağlığını ciddi oranda etkilerken, uzmanlardan “maske takın” uyarısı da gecikmedi…

KANSOREJEN MADDEYİ CİĞERİMİZE ÇEKİYORUZ

İstanbullular için büyük tehlike oluşturan bu durumu değerlendiren CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Önemli olan hava kirliliği vardır ki bu da ulaşımdan kaynaklanan hava kirliliğidir. Trafik sıkışıklığı da eklenirse bu had safhaya geliyor. Trafiğin çok sıkışık olduğu yerlerde havaya çok önemli partiküllerin yanında mazot oksitleri karbonmonoksit gibi, hidrokarbonlar gibi zehirleyici maddeler de çıkıyor. İstanbul’da hava kirliliği çok yüksek seviyelere ulaşmış vaziyette. Çıkan bu kirlilikler güneş ile birlikte fortokimyasal reaksiyona giriyor. Pan gibi çok zehirli şeyler oluşuyor, kansorejen madde içeriyor, ozon meydana geliyor. Bu kirlilikleri nefes alarak çekiyoruz ciğerimizde alvoellere kadar geliyor” şeklinde konuştu.

istanbulda-hava-kirliligi.jpg

Trafikten kaynaklanan hava kirliliğini önlemenin yollarına da değinen Şen, şunları söyledi:

“Deniz ulaşımını maksimum seviyede kullanmamız lazım, Boğaz hattını başta kullanmak üzere Kartal, Bakırköy, Zeytinburnu, Florya'ya kadar kullanılabilir. Metroya, raylı sisteme geçmemiz lazım.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN