Biber şehri olarak biliniyor, her yemeğe lezzet katıyor! Hasadı başladı üreticinin cebi güldü

Biber şehri olarak biliniyor, her yemeğe lezzet katıyor! Hasadı başladı üreticinin cebi güldü

Türkiye'nin önemli tarım ürünleri arasında yer alan kırmızı biber üretiminde akla ilk gelen şehir her yemeğe lezzet katıyor. En baharatlık hem de kurutmalık olarak sofralarda yerini alıyor hasadı üreticinin cebini güldürüyor.

Türkiye'nin biber şehri olarak bilinen Kilis'te hasat süreci başladı. Musa Bey ile ilçesine bağlı Hasanceli köyünde üreticileri ziyaret eden Kilis Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, baharatlık ve kurutmalık biber hasadının başladığını söyledi.

53 BİN DEKAR ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR

Kilis'te 53.000 dekar alanda biber üretimi yapıldığını ifade eden Küçük, yetiştirilen biberlerin %60'ını salçalık olarak kullanıldığını geriye kalan %40'lık kısmının ise kuru dolmalık ve baharat olarak işlendiğini aktardı. Türkiye'de kuru ve baharatlık biber üretiminde 3. sırada yer alan Kilis savcılık biber üretiminde ise 7. sırada yer almaktadır.

Kilis'te kırmızı biberde hasat ve kurutma mesaisi başladı

50 DÖNÜM ALANDA ÜRETİLİYOR

Tarımının ilçe ekonomisi için önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Kilis Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, “Baharatlık biber üretimi ve işlenmesinde Musabeyli ilçemize bağlı Hasanceli köyü, salçalık biber üretimi ve işlenmesinde Polateli ilçemize bağlı Polatbey köyü ön plana çıkmaktadır. Bunun yanında Elbeyli ilçemiz ve Mercidabık Ovası'nın tamamında biber yetiştiriciliğine büyük önem verilmektedir." dedi.

Kilis'te tarım işçilerinden zorlu biber hasadı - Ekonomi - Hududeli Gazetesi - Kilis Haber

50 dönümlük alanda biber üretimi gerçekleştirilen Çiftçi Ertuğrul yaba topladıkları biberleri kurutarak köydeki fabrikalara işlenmesi için gönderdiklerini aktardı. Biber hasadının kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Yaba, “Sulak olan her yerde biber yetiştiriyoruz. Hasanceli köyünün asıl geçim kaynağı biber üretimine dayanıyor. Bu yıl iklim şartlarından dolayı rekolte düşük. Fiyatlar henüz belli olmadı ancak umarız çiftçiyi memnun edecek bir fiyata ürünlerimizi satarız." sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN