Asansör faciası yine can aldı: Kurtarılırken 30 metreden boşluğa düşerek öldü

Asansör faciası yine can aldı: Kurtarılırken 30 metreden boşluğa düşerek öldü

Gaziosmanpaşa'da bir rezidansta yaşayan 64 yaşındaki Ersin Öztürk, birinci katta arızalanan asansörden kurtarılmaya çalışılırken, bilinmeyen bir nedenle yaklaşık 30 metreden eksi beşinci kat boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin üç saatlik çalışması sonucu Öztürk'ün cansız bedeni çıkarıldı. Bina sakinleri, aynı asansörün daha önce de arıza yaptığını belirtti.

Gaziosmanpaşa’da bir rezidansta meydana gelen asansör kazasında, birinci katta mahsur kalan Ersin Öztürk, kurtarma çalışmaları sırasında yaklaşık 30 metreden düşerek hayatını kaybetti. Olay, büyük bir paniğe yol açarken, asansör bakımlarıyla ilgili ciddi ihmallerin olduğu iddiaları gündeme geldi.

Kazanın meydana geldiği rezidansın eksi birinci katından asansöre binen Ersin Öztürk, birinci kata geldiğinde asansör arıza yaptı. Asansörün arıza yaptığını fark eden görevliler, hemen durumu rezidansın teknik servis çalışanlarına bildirdi. Olay yerine gelen teknik servis ekibi, asansör kabininde mahsur kalan Öztürk'ü kurtarmak için çalışma başlattı.

9476138.jpg

30 METRELİK ÖLÜM DÜŞÜŞÜ

Kurtarma çalışmaları sırasında, Öztürk asansör kabininden çıkmak istediği sırada henüz bilinmeyen bir nedenle dengesini kaybederek yaklaşık 30 metreden eksi beşinci katın asansör boşluğuna düştü. Güvenlik görevlileri hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 3 saat süren bir çalışma sonucunda Ersin Öztürk'ü düştüğü yerden çıkardı. Ancak yapılan kontrollerde, Öztürk'ün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Öztürk'ün cansız bedeni, Yenibosna Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

9476140.jpg

GÖRGÜ TANIKLARI VE GÜVENLİK KAMERALARI

Olay yerindeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, rezidansta ve düşen asansörde detaylı bir inceleme başlattı. Olay anında orada bulunan teknik personel, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

ekran-goruntusu-2024-06-14-095557.png

'BU KAZA GELİYORUM DEDİ'

Aynı rezidansta yaşayan Bayram Kocaman, asansörlerin daha önce de bozulduğunu ve bakım eksikliklerinden kaynaklı sorunların yaşandığını belirtti. Kocaman, "Akşam saatlerinde böyle bir hadisenin olduğunu mesajlaşma grubumuzda arkadaşlardan duydum. Asansörden bir kişinin düştüğünü ve hayatını kaybettiğini öğrendik. Daha önce de asansörlerin bozulması, durması gibi birçok hadise ile karşılaştık. Bakımlar yapılmıyor, bu şikayetler bize de geliyor. Bu kazanın olduğu blok ile ilgili grupta bir gün önce yazılan ifade aynen şu; 'Bu asansörlerin bakımı yapılmamış mıydı? Sürekli ses geliyor.' Bir gün sonra da bu hadise gerçekleşti. Asansörde kusursuz çalışıyor manasına gelen yeşil bandrolden, kısmi kusurlu anlamına gelen mavi bandrole çekilmişti. Yani bu kaza geliyorum dedi. Burada kimin ihmali varsa cezalandırılmasını talep ediyoruz. Site sakinleri çok tedirgin, asansörlere binemiyorlar. Bu sorunun çözümü için gereken neyse yapacağız" dedi.

ekran-goruntusu-2024-06-14-095613.png

'15 DAKİKA ÖNCE BU ASANSÖRÜ BEN DE KULLANDIM'

Öztürk ile aynı blokta yaşayan Özkan Güldalı da olayın hemen öncesinde aynı asansörü kullandığını belirterek, "Ben de aynı blokta oturuyorum. Diğer blokların asansörlerini kullanmak bize yasak. 10-15 dakika önce bu asansörü ben de kullandım. Kaza benim de başıma gelebilirdi. Talihsiz bir olay yaşandı. Sorumlulardan şikayetçiyiz, ihmalkarlık söz konusu. Zaten yeşil etiketten daha yeni mavi etikete düşmüş. Müthiş bir ihmalkarlık var. Aynı asansörü ben de kullandım, hatta komşum da şahit. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN