Ankara'da havai fişek faciası: Dağlık alanda büyük yangın

Ankara'da havai fişek faciası: Dağlık alanda büyük yangın

Ankara'nın Mamak ilçesinde havai fişeklerin neden olduğu yangın, geniş bir dağlık alanda etkili oldu. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle alevler kontrol altına alınırken, 20 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Akşam saatlerinde Başak Mahallesi Hüseyin Gazi Türbesi yakınlarındaki dağlık alanda başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alanı etkisi altına aldı.

Çevredekilerin durumu haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

YANGINDA YAKLAŞIK HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangının havai fişekten çıktığı tahmin ediliyor.

Yangının çıktığı bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, gazetecilere, "Aldığımız bilgilere göre havai fişek atmışlar. Kişiler belirlenmiş güvenlik güçlerimizce. O havai fişeklerin düşmesiyle mevsim itibarıyla her taraf kuru, bu bölgede bu nedenle yangın başlamış" bilgisini verdi.

Yangından 20 hektarlık bir alanın etkilendiğini belirten Şahin, "Belli bir saatten sonra buranın kapatılması gerekiyor. Yol kenarlarına arabalarını çekiyorlar. Bu saatte piknik yapıyorlar, ateş yakıyorlar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN