Yumaklı açıkladı: Önümüzdeki 3 güne dikkat!

Yumaklı açıkladı: Önümüzdeki 3 güne dikkat!

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki yangına ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınının kontrol altına alındığını söyleyerek, Meteorolojik verilere göre önümüzdeki 3 günde yüksek risk olduğunu söyledi.

Orman yangınları engellenemiyor. Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanda dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgeye 8 uçak, 12 helikopter, 51 arazöz ve 780 personel gönderildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Orman Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan 1 adet S-70 tipi helikopter de bölgeye gönderildi. Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği ile Conkbayırı tedbir için ziyarete kapatıldı.

'TARİHİ ALANA GİRİŞLER DURDURULDU'

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı orman yangını nedeniyle tarihi alanın kuzey hattına (Kabatepe Günü Birlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay, Conkbayırı) ikinci bir duyuruya kadar girişlerin durdurulduğunu duyurdu. Öte yandan alevler Anzak Koyu yoluna dayandı.

ANZAK MEZARLIĞI YANGINDA ZARAR GÖRDÜ

Anzak Koyu yakınlarında bulunan Anzaklara ait Canterbury Mezarlığı da zarar gördü. Öte yandan yangın bölgesinde müdahale sırasında Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz yanarak kullanılamaz hale geldi.

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI SON DURUMU AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla mücadele son durumla ilgili bilgi verdi. Gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Yumaklı, yangına 9 uçak 12 helikopter ile 3 dakika içinde müdahale edildiğini söyledi. Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını belirtti.

'3 GÜNE DİKKAT'

Yumaklı, 'Çanakkale Eceabat'taki orman yangını kontrol altına alındı. Meteorolojik veriler önümüzdeki 3 günde yüksek risk olduğunu söyledi. Tüm kamu kurumlarımız alarm durumunda' ifadelerini kullandı.

'700 HEKTARLIK ALAN ETKİLENDİ'

Bakan Yumaklı Çanakkale'deki yangının yol kenarındaki elektrik direğinin patlaması sonucu çıktığını açıkladı. 700 hektarlık alanın etkilendiğini ifade eden Yumaklı, yangının 18 Haziran'daki yangının devamı niteliğinde gibi olduğunu belirtti. Büyük bir alan etkilendiğini ifade eden Yumaklı, vatandaşları daha dikkatli davranmaya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN