Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yanan alanlar havadan görüntülendi

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çıkan orman yangını, Anzak Koyu dahil geniş bir alanı etkiledi. Dün sabah tarım arazisinde başlayan yangın, rüzgarla büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Gece boyunca karadan süren müdahalelere sabah hava desteği eklendi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi sınırları içerisinde kalan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki orman yangınında alevlerden etkilenen Anzak Koyu dron ile görüntülendi.

Yangın, dün sabah saatlerinde Büyükanafarta köyü yakınlarındaki tarım arazisinde başladı ve rüzgarın da etkisiyle hızla ormanlık alana yayıldı.

Gece boyunca karadan süren müdahalelere, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava desteği de sağlandı.

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bu tarihi bölgede büyük bir alanı etkileyen yangın, dron ile havadan görüntülendi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çevre il ve ilçelerden gelen takviyelerle yangını kontrol altına almak için çalışmalarına devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN