Salih Müslim: Esad'ın gitmesi felaket olur

Salih Müslim: Esad'ın gitmesi felaket olur

PYD lideri Salih Müslim, İngiliz Independent gazetesine verdiği mülakatta Esad'ın gitmesinin "herkes için bir felaket" olacağını söyledi. Müslim ayrıca, Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmayı planladığı alanı ele geçirmek istediklerinin sinyalini verdi.

[Karar]

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin lideri Salih Müslim, Esad rejiminin devrilmesinin bütün dünya için bir felaket olacağını savundu. Kuzey Suriye'nin Irak sınırına yakın Rimelan bölgesinde Independent gazetesine bir mülakat veren Müslim, "Rejim Selefiler tarafından yıkılırsa, bu herkes için bir felaket olur" diye konuştu.

Esad rejiminin yerine "daha kabul edilebilir bir alternatif"in gelmesinden memnun olacağını söyleyen Müslim, IŞİD ve diğer İslamcı grupların Şam'a yaklaşmasını ise "tehlikeli" olarak niteledi.

"Temel hedefimiz IŞİD'i yenmektir. IŞİD varlığını devam ettirdiği sürece kendimizi güvende hissedemeyiz" diye konuşan Salih, tek tehdidin IŞİD olmadığını, Nusret Cephesi ve Ahrar Şam gibi örgütlerin de IŞİD'le aynı zihniyette olduğunu söyledi.

PYD'nin gözü güvenli bölgede

Independent muhabiri Patrick Cockburn'un "tıknaz ve nazik bir adam" olarak tanımladığı Salih, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin sadece Kürtler için değil, bölgedeki bütün halklar için savaştığını öne sürdü. Salih, Fırat'ın batısında ve Halep'in kuzeyindeki halk yardım istediği takdirde onlara yardım etmeye hazır olduklarını da ekledi. Müslim'in bahsettiği bölgelerin, Türkiye ve ABD'nin güvenli bölge oluşturmak için anlaştığı alanda yer alması dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde yine Independent gazetesinde PYD'nin IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'u ele geçirmek istediği şeklinde haberler yer almıştı. Bu, Türkiye'nin Suriye sınırının tamamen PYD kontrolünde bulunması anlamına geliyor.

15-09/25/suriye-genel-haritasi-07-2015.jpg
PYD, Türkiye sınırının tamamına hakim olmak istiyor.

ABD, YPG'ye silah vermemiş!

Müslim'in, ABD tarafından YPG'ye silah ve mühimmat yardımı yapılmadığını iddia etmesi de mülakatta dikkat çeken başka bir ayrıntıydı. Oysa 2014 yılının Ekim ayından 2015 başlarına kadar süren Kobani savaşı sırasında, ABD'nin kargo uçaklarıyla YPG güçlerine silah indirdiği şeklindeki haberler PKK'ya yakın medya kuruluşları tarafından veriliyordu.

"Rusya Suriye'ye girmez"

Rusya'nın Suriye'de askeri varlığını artırması konusuna da değinen Müslim, Rus birliklerinin Suriye'ye gireceğini düşünmediği ifade etti. Müslim, "Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, bana Rusya'nın savaşa gitmeyeceğini söyledi" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN