Kandil bombalandı, Müslim, Esed'e selam gönderdi

Kandil bombalandı, Müslim, Esed'e selam gönderdi

Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonuna ABD ve Avrupa'dan gelen destek örgütün Suriye'deki uzantısını da panikletti. Yalnız kalacağını anlayan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Esed'e selam gönderdi: Rojava'ya dön, YPG'yi orduna bağlayalım...

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslüm, Kandil'e bombalar yağınca Şam yönetimine göz kırptı. Salih Müslim, Suriye Ordusu’nun Rojava’ya dönüşüne izin verilebileceğini, bu durumda YPG’nin orduya bağlanacağını söyledi.

Katliamcı Esed'i Rojova'ya çağırdı

Londra’da yayımlanan Al-Hayat gazetesine konuşan PYD Eşbaşkanı Müslim, “Suriye Ordusu’nun Rojava’ya dönüşüne izin vereceğiz. Bu durumda YPG de ordunun bir parçası olacak. Ancak ordunun dönüşü için yeni bir anlayış ve yeni şartların belirlenmesine ihtiyaç var” diyerek yüz binlerce insanı katleden Esed'e selam gönderdi.

Radikal İslami örgütlerin cezaevinden salıverilen üyeleri ile Suriye istihbaratının halkı IŞİD ve benzeri örgütlere yönlendirdiğini savunan Müslim, “Bu taraflar bu anlamda tecrübe sahibi ancak bu tehlikeli bir oyun. Çünkü IŞİD tek baş ve bedenden ibaret değil” diye konuştu.

Hala İŞİD'e yardım ediyor propagandası

Müslim, IŞİD'e operasyon yapan ve AB ile ABD'den destek alan Türkiye'nin örgütle bağlantılı olduğunu ileri sürdü. 

PYD lideri, “Rojava’nın başlıca destekçisi kim?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Güney Kürdistan’daki halkımız bize yardım ediyor. Kuzey’deki halkımız da insani sorunlar noktasında bize yardımcı oluyor. Federal Kürdistanı’ndan hem mali yardımlar geldi hem de silah. Sayıları 2 milyon dolayında olan Avrupa Kürtleri de rollerini oynadılar. Şüphesiz insani yardım kuruluşları ve Kürdistan Kızılayı da var.”

Salih Müslim, Suriye’nin eski haline dönmeyeceğini belirterek, “Doğrusu demokratik ve federal bir Suriye için mücadele ediyoruz” dedi.

Rojova devrimini Esed yapmış

Suriye Ordusu’nun Rojava’ya dönmesi hakkında ise Müslim şunları söyledi: “Suriye Ordusu yeni bir anlayış ve yeni şartlar doğrultusunda bölgeye dönmek istiyorsa, neden olmasın? O zaman YPG, Suriye Ordusu’nun bir parçası haline gelir. Rojova devrimi bir bakıma da budur. Ancak ordunun dönüşünün Baas mantığı ve istihbaratıyla olması asla kabul edilemez. Eski döneme dönmeyeceğiz.”

Salih Müslim, Abdullah Öcalan’ın Suriye rejimiyle ilişkiler hakkındaki görüşleri için ise, “O, ilişkilerin iki tarafın da çıkarına olduğunu biliyordu” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN