Uzmanlardan ağrı kesici uyarısı: Midenin düşmanı

Uzmanlardan ağrı kesici uyarısı: Midenin düşmanı

Güven Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Sedef Kuran, bilinçsizce kullanılan ağrı kesicilerin gastrit gibi mide rahatsızlıklarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Güven Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Sedef Kuran, bilinçsizce tüketilen ağrı kesici ilaçların gastrite yol açabileceğini vurgulayarak, bu ilaçların mide sıvısındaki prostoglandin dengesini bozarak mideyi tahriş ettiğini belirtti.

Ağrı kesicilere olan bağımlılığın hayat kalitesini düşürebileceğini ifade eden Kuran, bu durumun ilerleyen zamanlarda ciddi mide problemlerine, hatta acil müdahale gerektirebilecek durumlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Kuran, gastrit ve ülser gibi hastalıkların oluşumunda ağrı kesicilerin ve Helicobacter Pylori bakterisinin önemli etkileri olduğunu vurguladı. Ayrıca, stresli yaşam, asitli ve hazır gıdalar, sigara ve alkol tüketimi gibi faktörlerin de mide sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Midenin doğal koruyucu mekanizmalarının bilinçsizce kullanılan ağrı kesiciler ve benzeri ilaçlar tarafından zarar görebileceğini söyleyen Kuran, hastaları bu konuda farkındalık sahibi olmaya ve sağlıklı yaşam tarzı seçimlerine yönlendirdi.

Son olarak, Akdeniz tipi beslenmenin hem gastrit hem de genel sağlık açısından uygun bir seçenek olduğunu vurgulayan Kuran, aşırı yağlı, baharatlı, asitli gıdalardan uzak durulması gerektiğini ve alkol ile sigara kullanımının sınırlandırılması gerektiğini önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN