Ortodonti diş tedavisi nedir?

Ortodonti diş tedavisi nedir?

Diş, çene ve yüzün yapısını değiştirmek için ortodonti uzmanları hastaya cerrahi müdahalede bulunur. Ortodonti diş tedavisi nedir bilgisi için araştırma yapılarak bilgi elde edilebilir. Ortopedik açıdan ortaya çıkan diş hastalıklarını düzenlemek için yapılan tedavidir. Çürük ve yaralanmaya bağlı olarak diş boşlukları gelişebilir.

Meydana gelen diş boşluğunu azaltmak için dişin arasına dolgular yapılır. Ayrıca diş teli yardımı ile dişin tamamını kaplayan braketler takılabilir. Braket sayesinde dişler, zaman içerisinde düz bir görünüme sahip olur. Çeneler arasında gelişen uyumsuzluklar dişlerin birbirlerine karşı çarpıklaşmasına sebep olabilir. Aparey benzeri çeşitli cihazların kullanımı ortodonti tedavisinin uygulanmasına imkan tanıyor.

ORTODONTİ DİŞ TEDAVİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Ortodonti diş tedavisi, diş etlerinde oluşabilecek bakteriyel alanların azalmasına yardımcı olur. Çarpık dişlerin arasında kalan alanlar, bir süre sonra enfeksiyon belirtilerinin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu duruma bağlı olarak da ortodonti diş tedavisi uygulanır. Dişlerin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalı diş hekimleridir. Ortodonti, sağlık yönünden ağız içi hastalıkların oluşmasını önler.

ORTODONTİ NASIL TAKILIR?

Ortodonti tedavisinde hareketli yapı ve hareketsiz yapı olarak ikiye ayrılır. Hareketli olan yapılar aparat şeklinde olduğu için hasta istediği zaman takıp çıkarabilir. Diğer hareketsiz olan yapı ise şeffaf bir alandan meydana gelir. Dolayısı ile hareketli yapı ile devamlı ağız içerisinden çıkarılamaz.

ORTODONTİ TEDAVİSİNDE UYGULANAN YÖNTEMLER;

Ortodonti tedavisinde hareketli olan yapılar ağız içi uyuşturulduktan sonra takılır
Hastanın diş alanına müdahale edilirken herhangi bir acı hissi meydana gelmiyor
Diş etlerinin arasına ortodonti tedavisi yapılır
Hareketsiz plakların takılması hekim tarafından kontrollü bir şekilde yapılır.
Ortodonti tedavisine uygulanan yöntemler tıbbi kurallara uygun bir düzende gerçekleştirilir.

ORTODONTİ TEDAVİSİ VE YAŞ SINIRI

Ortodonti tedavisi yapılırken hekimler tarafından herhangi bir yaş sınırı getirilmemiştir. Diş alanında çarpıklık ve bozukluk olan her birey ortodonti tedavisi alabilir. İskelet bozuklukları olduğu zaman mutlaka ergenlik döneminden önce tedavi edilmesi gerekir. Çünkü ilerleyen yaşlarda çenede ileri veya geri kalma gibi görüntüsel hasarlar meydana gelebilir.

ERGEN ÇOCUKLARIN ORTODONTİ TEDAVİLERİNDE;

Ebeveynler zaman kaybetmeden diş hekiminden tedavi için randevu alabilirler.
Ergenlerin diş yapıları yaşadıkları travmalara bağlı olarak kırık veya çapraz olabilir.
Çapraz dişlerin ortodonti tedavilerinde acı hissinin oluşmaması için ergenlere küçük çaplı aneztezi uygulanabilir.
Bütün ergenlerin diş yapısı birbirlerinden farklı olduğu için, hekim tarafından ayrıntılı incelemeler yapılır.

ORTODONTİ TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARDA YAPILIR?

Çarpıklık, gömülü diş, diş eti kanaması, dişlerin kırılması gibi fiziksel ve biyolojik anlamda meydana gelen sorunlar ile birlikte tedavi uygulanır. Tedaviye erken dönemlerde müdahale edebilmek gerekiyor. Bu sayede dişler fazla hasar almadan kullanılabilir. Diş eti fibrili esnek olduğu için ortodonti tedavisi ile birlikte tekrardan eski yapısına dönmüş olacaktır.

ORTODONTİ TEDAVİSİ SÜRESİ NEDİR?

Her hastanın tedavi sonrası prognoz seviyesi birbirlerinden farklıdır. Bu nedenle ortodonti tedavi süresi her hasta için aynı süre zarfını kapsayamıyor. Fakat genel anlamda bakıldığı zaman tedaviler uzun soluklu devam ediyor. Öncelik ile dişlerin genel yapısına bakabilmek için ağız içi röntgen filmi çekiliyor. Basit bir ortodonti tedavisi için 1.5 aylık bir süre geçebilir.

ORTODONTİ FİYATI NEDİR?

Ortodonti fiyat aralıkları uygulanan merkezlere göre değişim gösterebilir. Ayrıca her hastanın hekimden alacağı seans sayısı sabit değildir. Tedavinin gidişatına bağlı olarak, seanslarda artışlar veya azalışlar oluşabilir. Uzman bir hekim tarafından yapılan ağız içi kontrol, tedavin seyri ve fiyatı hakkında belirleyici olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN