Herkes severek yiyor ama karaciğeri söndürüyor! Ömrünüzden götürsün istemiyorsanız almayın: Duyunca eve sokmayacaksınız

Herkes severek yiyor ama karaciğeri söndürüyor! Ömrünüzden götürsün istemiyorsanız almayın: Duyunca eve sokmayacaksınız

Birçok kişinin severek yediği o yiyeceğin ömürden çaldığı ortaya çıktı. Vücuda verdiği zararları duyunca bir daha evinize sokmayacaksınız. İlk başta ishal yapıyor daha sonra yavaş yavaş karaciğerinizi söndürüyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Tükettiğimiz her besinin sağlığımıza iyi ya da kötü faydası bulunuyor. Dolayısıyla yediğimiz içtiğimiz her besin ya ömrümüzden alıyor ya da ömrümüzü uzatıyor. Bu kapsamda şu ana kadar faydalı olarak bildiğiniz bu kuru meyveler meğer sağlığa fazlasıyla zarar veriyormuş. İşte faydadan çok zararı varmış dedirten kuru meyvelerin zararları...

yeni-proje-3-005.jpg

İÇİNDEKİ FAZLA ŞEKER FAYDADAN ÇOK ZARAR VERİYOR

Meyvelerin kurutulmuş hali olarak bilinen kuru meyveler çoğu kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Öte yandan birçok kişi kuru meyvelerin faydalı olduğunu düşünüyor. Lakin kuru meyvelerin bilinmeyen birçok zararlı yönü var. Bunlardan ilki de kuru meyvelerin içinde bulunan yüksek şeker miktarı.

Suyu alınarak yapılan kuru meyvelerin içinde normal meyvelere oranla daha fazla şeker bulunuyor. Söz konusu bu yüksek şeker kan şekeri seviyesinde ani yükselmelere yol açarak diyabet hastaları için risk oluşturuyor. Öte yandan kilo alımına ve obeziteye yol açıyor.

yeni-proje-5-003.jpg

FAZLA TÜKETİMDE FAZLA KALORİ

Bu besinler, su içeriğinin azalması nedeniyle kalori yoğunluğu artar. Bu da aynı miktarda taze meyveye göre daha fazla kalori alımına neden olabilir. Kontrolsüz tüketildiğinde, kuru meyveler kilo alımına katkıda bulunabilir.

SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRIYOR

Kuru meyvelerin içinde yüksek miktarda lif bulunduğu için sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Eğer ki kuru meyveleri çok fazla tüketirseniz sonucunda mide rahatsızlıkları, gaz, şişkinlik ve hatta ishal gibi sindirim problemleri yaşayabilirsiniz.

yeni-proje-4-004.jpg

KARACİĞERİNİZİ TEHDİT EDİYOR

Özellikle kükürt dioksit gibi koruyucu maddeler içeren kuru meyveler, hassas bireylerde cilt reaksiyonları, solunum sorunları ve diğer alerjik semptomlara yol açabilir. Bunun yanı sıra içerisindeki şeker ve yağ oranı zamanla aşırı kilo almaya, karaciğer yağlanmasına ve bünyenizin günden güne zayıflamasına yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN