Çocukları kırıp geçiren yeni salgın başladı! Bu semptomlar varsa doktora koşun ünlü doktor uyardı: Sakın antibiyotik kullanmayın

Çocukları kırıp geçiren yeni salgın başladı! Bu semptomlar varsa doktora koşun ünlü doktor uyardı: Sakın antibiyotik kullanmayın

Havaların gündüzleri aşırı ısınıp geceleri birden soğuması salgın hastalıkları beraberinde getirmeye başladı. Özellikle son dönemde küçük yaştaki çocuklarda mide bulantısı, öksürük ve halsizlik gibi semptomlar görülmeye başlandı. Dr. Ferhat çekmez ise tüm ebeveynleri uyardı. Çocukları kırıp geçiren yeni salgın başladı! Bu semptomlar varsa doktora koşun ünlü doktor uyardı. Sakın antibiyotik kullanmayın. İşte hızla buluşan o salgın ve semptomları...

Son dönemde ülkemizde birçok salgın hastalık görülmekte. Hava koşullarıyla birlikte hızla yayılan virüsler çocuk yaşlı demeden hızla bulaşmaya devam ediyor. Son olarak uzmanlardan gelen uyarı herkesi tedirgin etti. Dr. Ferhat çekmez tüm ebeveynleri üstüne basa basa uyardı. Çocukları kırıp geçiren yeni salgın başladı! Bu semptomlar varsa doktora koşun. Sakın antibiyotik kullanmayın, zararı çok büyük.

ÇOCUKLARI KIRIP GEÇİREN YENİ SALGIN BAŞLADI

Sosyal medya hesabından yeni bir video yayımlayan Dr. Ferhat çekmez, çocukları etkisi altına alan yeni salgını duyurdu. Adenovirüslerin hızla çocuklar arasında yayıldığını belirten uzman doktor, tüm anneleri uyardı. Baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik ve gözde ağrı varsa dikkat. Erken teşhisi konulmazsa büyük yıkımlara neden olabiliyor.

yeni-proje-2024-08-25t144957-789.jpg

BU SEMPTOMLAR VARSA DOKTORA KOŞUN! UZMANLAR ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI

Her ne kadar son yıllarda sadece koronavirüslerden bahsedilse de insanlarda enfeksiyonlara neden olan çok sayıda farklı virüs çeşidi vardır. Bunlardan bir tanesi de adenovirüslerdir. Adenovirüsler hem çocuklarda hem de yetişkinlerde enfeksiyon hastalıklarına neden olabilen bir virüs grubudur. Günümüzde tanımlanmış yaklaşık 49 çeşit adenovirüs türü ve 100’den fazla adenovirüs alt türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları insanlarda çeşitli enfeksiyon hastalıklarına neden olabilir. Adenovirüslerin neden olduğu enfeksiyonlardan bazıları asemptomatik (herhangi bir semptom göstermeyen) olabilirken bazı hastalarda ise hastalık hafif ila şiddetli derecede semptomlara neden olabilir.

Adenovirüsler genellikle üst solunum yollarını etkileyerek insanlarda influenza virüsünün neden olduğu grip veya soğuk algınlığı semptomlarına benzerlik gösteren şikâyetlerin görülmesine neden olabilir. İlave olarak virüsün hücreye giriş yoluna bağlı olarak gözler, idrar yolları ve sindirim sistemi de adenovirüs enfeksiyonundan etkilenebilir.

ADENOVİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Adenovirüsler genellikle üst solunum yolunu etkileyerek grip, nezle gibi enfeksiyon hastalıklarının semptomlarına benzeyen boğaz ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, yüksek ateş, öksürük gibi semptomlara neden olabilir.

yeni-proje-2024-08-25t145016-884.jpg

Adenovirüsler virüsle kontamine olmuş yiyeceklerin tüketilmesi yoluyla da bulaşabilir. Buna bağlı olarak sindirim sisteminde de mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve kusma gibi bazı semptomlar görülebilir.
Adenovirüs nadiren de olsa böbreklerde ve mesanede de enfeksiyona neden olarak ürogenital sistemi etkileyebilir. Bunun sonucunda hastalarda idrar yolu enfeksiyonu, sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma veya nadiren kanlı idrar gibi semptomlar görülebilir.

Adenovirüslerin en önemli belirtilerinden bir tanesi de gözlerde ortaya çıkar. Kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivitin en önemli nedenlerinden bir tanesi adenovirüs enfeksiyonudur. Adenoviral konjonktivit gözlerde kızarıklık, sulanma, batma gibi semptomlarla kendisini gösterir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN