Bu öneriler beyin gücünüzü 5 kat artıracak! Ünlü doktor tek tek sıraladı: İşte hayatınızı değiştirecek 7 öneri

Bu öneriler beyin gücünüzü 5 kat artıracak! Ünlü doktor tek tek sıraladı: İşte hayatınızı değiştirecek 7 öneri

Beyin sağlığını korumak insan vücudu için oldukça önemli bir konudur. Bu kapsamda dikkat edeceğiniz bazı davranışlar beyin gücünüzü artırmanıza yardımcı olur. Peki bunun için neler yapılmalı? Gelin beraber bakalım…

Beyin hücrelerinin kendi kendini yenileyemediği yıllarca süren bir inanıştı. Ancak, sağlıklı yaşam uzmanı Dr. Eric Berg, beyin hücrelerinin sayısını beş kat artırmanın mümkün olduğunu iddia ediyor. Berg, bu hedefe ulaşmak için uygulayabileceğiniz çeşitli stratejileri paylaşıyor. İşte yaşlandıkça beyin hücrelerinizi artırmanın yolları...

yeni-proje-14.jpg

NÖROJENEZ: BEYİN HÜCRELERİNİN YENİLENME SÜRECİ

Nörojenez, beynin hipokampus bölgesinde yeni nöronların üretimi anlamına gelir. Dr. Berg’e göre, bu sürecin anlaşılması, beyin sağlığını iyileştirmek için kritik önem taşıyor. Unutkanlığın sadece beyinle ilgili bir sorun olmayabileceğini belirten Berg, beslenme ve kan şekeri seviyelerinin de hafızayı etkileyebileceğini vurguluyor.

1. DÜZENLİ EGZERSİZ: BEYİN SAĞLIĞININ ANAHTARI

Dr. Berg, düzenli egzersizin beyin sağlığını desteklemedeki önemini belirtiyor. İster yüksek yoğunluklu antrenmanlar yapın, ister yürüyüşlerle destekleyin, egzersiz beyin hücrelerini güçlendirmek için etkili bir yöntem.

yeni-proje-15.jpg

2. ARALIKLI ORUÇ: BEYİN FONKSİYONLARINI ARTIRIN

Aralıklı oruç uygulaması, beyin fonksiyonlarını geliştirmek için önerilen bir başka strateji. Gün içinde 16-18 saatlik açlık dönemleriyle iki öğün tüketmek, beynin hacmini artırabilir ve onarım süreçlerini destekleyebilir.

3. SOĞUK TERAPİ: NÖROJENEZİ DESTEKLEYİN

Soğuk duşlar veya buz banyoları, beyin hücrelerinin yenilenmesini teşvik eden etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Soğuk terapi, nörojenezi güçlü bir şekilde uyararak beyin sağlığını destekler.

yeni-proje-16.jpg

4. DÜŞÜK KARBONHİDRATLI DİYET: GLİKOZ DİRENCİNİ AZALTIN

Şeker ve rafine karbonhidratlardan kaçınarak, beyin üzerindeki aşırı oksidasyonu azaltabilirsiniz. Düşük karbonhidratlı yiyeceklerle beslenmek, glikoz direncini azaltarak beyin sağlığınızı iyileştirebilir.

5. KOLİN İÇEREN BESİNLER: BEYİN GELİŞİMİNİ DESTEKLEYİN

Kolin, beyin gelişimini destekleyen bir besin maddesidir. Yumurta sarısı ve balık gibi kolin açısından zengin yiyecekler tüketmek, beyin fonksiyonlarını güçlendirebilir. Ayrıca tahıl bazlı hayvan ürünlerine de yer vermeniz faydalı olabilir.

yeni-proje-17.jpg

6. GÜNEŞ IŞIĞI VE MELATONİN: ANTİOKSİDAN DESTEĞİ

Güneş ışığı, beyin sağlığını destekleyen önemli bir faktördür. Kızılötesi ışınlar, beyin gelişimini teşvik edebilir. Ayrıca, melatonin seviyenizi artırarak beyin hücrelerinizi koruyabilir ve antioksidan desteği sağlayabilirsiniz.

7. KAHVE TÜKETİMİ: POLİFENOLLERDEN YARARLANIN

Az miktarda kahve içmek, beyin sağlığını destekleyebilecek polifenoller içerir. Ancak aşırı kafein tüketiminin bilişsel işlevlere zarar verebileceğini unutmayın.

Dr. Eric Berg'in önerileriyle, beyin sağlığınızı ve hafızanızı önemli ölçüde iyileştirebilirsiniz. Bu tavsiyeleri günlük rutininize entegre ederek, yaşlanmaya bağlı beyin hücrelerindeki azalmayı tersine çevirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN