Rusya, Suriye'de hava operasyonlarına başladı

Rusya, Suriye'de hava operasyonlarına başladı

Rusya, Suriye'de hava saldırılarına başladı. Operasyonların Esad rejiminin talebi doğrultusunda yapıldığı açıklanırken, Rus uçaklarının IŞİD'i değil, Humus'taki muhalif grupları vurmuş olabileceği belirtiliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Başkomutan Vladimir Putin'in kararıyla Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar bugün itibariyle Suriye'de bölgesel bir operasyona başlamıştır. Operasyonlarda IŞİD teröristlerine ait hedefler vurulmuştur" ifadelerine yer verildi. 

Buna karşın Suriye'deki yerel kaynakların aktardığı bilgiler, operasyonda muhalif grupların da vurulmuş olabileceğine işaret ediyor.

 

ABD'ye uyarı: Hava sahasından uzak durun

Amerikan CBS News'in ulusal güvenlik ve dış ilişkiler muhabiri Cami McCormick, ABD'li bir yetkiliye dayanarak yaptığı açıklamada Rusya'nın operasyondan bir saat önce ABD'ye bilgi verdiğini ve "hava sahasından uzak durmaları" yönünde uuyarıda bulunduğunu açıkladı. Yetkili ayrıca "Rusya'nın yapıcı bir rol oynamasından memnun olurduk, ancak bugünkü olay hiç de böyle görünmüyor" diye konuştu.

Son haftalarda Suriye'ye savaş uçakları da dahil olmak üzere askeri yığınak yapan Rusya'da, bugün ordunun Suriye'de savaşmasına onay veren bir tezkereyi kabul etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN