NATO'dan Rusya'ya sert 'Suriye' tepkisi

NATO'dan Rusya'ya sert 'Suriye' tepkisi

NATO komutanı General Philip M. Breedlove, Rusya'nın son dönemde Suriye'de artan askeri varlığının IŞİD'e değil, ABD ve koalisyon güçlerine karşı olduğunu öne sürdü.

NATO şefi General Philip M. Breedlove, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını artırmasının asıl amacının ABD ve koalisyonun bölgedeki faaliyetlerini engellemek olduğunu öne sürdü. Alman Marshall Fonu'na konuşan Breedlove, Rusya'nın Doğu Akdeniz'de bir girişe yasak bölge oluşturmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Breedlove, Rusya'nın Suriye'ye yaptığı askeri yığınağı "A2/AD" olarak niteledi. A2/AD, askeri literatürde bir bölgeye düşman bir gücün girişini engellemek için kullanılan her türlü aracı ifade ediyor. Böylece Suriye'nin batısının, Kırım ve Baltıklardaki Kaliningrad'dan sonra Rusya'nın üçüncü "A2/AD" bölgesi olacağı belirtiliyor.

Gelişmiş hava savunma sistemleri IŞİD için olamaz

General Breedlove, Rusya'nın Suriye'ye yerleştirdiği askeri ekipman arasında son derece gelişmiş hava savunma sistemleri bulunduğunu, bunun hava gücü olmayan IŞİD'e karşı kurulamayacağını belirtti. Breedlove, bu faaliyetin Esad rejiminin üzerinde baskı kuran ülkeleri caydırma amaçlı olduğunu savundu.

Son haftalarda Suriye'ye onlarca uçak, en az 500 personel ve tanklar gönderdiği şeklinde haberler çıkmıştı. Rusya'ya son olarak bugün orduya Suriye'de savaşma yetkisi veren bir tezkere kabul edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN