Rusya Suriye'de muhalifleri vuruyor

Rusya Suriye'de 
muhalifleri vuruyor

Bugün Suriye'de ilk hava operasyonlarını düzenleyen Rusya'nın, Humus vilayetinin kuzeyindeki hedefleri vurduğu belirtildi. Bu bölgede IŞİD varlığının bulunmazken, ÖSO'ya bağlı gruplar Rusya'nın kendi mevzilerini vurduğunu söyledi.

Rusya, bugün ordunun Suriye'de savaşmasına onay veren tezkerenin kabul edilmesinden saatler sonra Suriye'deki ilk hava operasyonlarına başladı. Reuters ajanslarına konuşan ABD'li bir yetkili, Rusya'nın operasyon öncesi kendilerini bilgilendirdiğini, Rus uçaklarının Humus vilayetinin kuzeyindeki hedefleri vurduğunu açıkladı.

ABD'li yetkililerin açıklaması doğruysa, bu Rusya'nın IŞİD'i değil, muhalifleri vurduğu ihtimalini güçlendiriyor. Zira Humus'un kuzeyinde bir kısım kırsal alan dışında IŞİD'in kontrolünde bir bölge bulunmuyor. Merkezi büyük ölçüde rejimin elinde olan Humus'ta, şehir merkezinin kuzeyindeki Restan ve Hula kasabaları muhaliflerin kontrolünde, rejim kuşatması altında bulunuyor.

15-09/30/capture.PNG
Humus vilayetinin büyük kısmı rejim kontrolü altında bulunuyor.

IŞİD ise vilayetin doğusundaki antik Palmira kentiyle bazı kırsal bölgeleri kontrol altında tutuyor. 

Rusya için IŞİD'le muhaliflerin farkı yok

Öte yandan Rusya DEvlet Başkanı Vladimir Putin, bugün tezkerenin kabulünden sonra yaptığı açıklamada Suriye'de teröristlerle mücadele edeceklerini söylemişti. Rusya'nın Suriye'de meşru yönetim olarak yalnızca Esad rejimini gördüğü, diğer grupları ise terörist olarak adlandırdığı biliniyor.

ÖSO: Rusya bizi vurdu

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı gruplar, Rus uçaklarının Hama ve Humus'ta kendi mevzilerini vurduğunu açıkladı.

Ayrıca Anadolu Ajansı'na konuşan yerel aktivist Samir Humusi "Hama ve Humus bölgesinde muhalif bölgelere saldıran savaş uçaklarının diğer uçaklardan farklıdır. Bu uçakların tahrip gücü diğerlerine göre daha yüksektir. Silahlı muhaliflerin dinlediği telsiz konuşmalarda kule ile uçaklar arasında geçen konuşmalar Rusçaydı" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN