Kerry: Rusya'nın Suriye'de IŞİD ve Nusra'yı vurmasından memnun oluruz

Kerry: Rusya'nın Suriye'de IŞİD ve Nusra'yı vurmasından memnun oluruz

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği ilk hava saldırısını değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında Rusya'nın Suriye'de düzenlediği ilk hava saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kerry, "Eğer Rusya IŞİD ve el-Kaide'yi hedef alırsa ve samimi olarak IŞİD'i bitirmek istiyorsa bundan memnun oluruz" dedi.

Diğer yandan Rusya'nın bölgedeki diğer gruplara yönelik hava saldırıları da gerçekleştirdiği hakkında "derin endişeleri" olduğunu ifade eden Kerry, Rusya'nın Esad'ı desteklememesi gerektiğini söyledi.

"Koalisyona karışmayın" uyarısı

Dışişleri Bakanı ayrıca Rusya'yı halihazırda operasyon yapan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin operasyonlarına müdahale etmemesi konusunda uyardı.

Rusya Savunma Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada Suriye'de IŞİD noktalarını vurduğunu bildirirken, yerel aktivistler ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplar, Rusya'nın muhalif grupları da vurduğunu iddia etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN