PYD muhaliflerle "Suriye’nin Demokratik Güçleri" ittifakı kurdu

PYD muhaliflerle "Suriye’nin Demokratik Güçleri" ittifakı kurdu

ABD'nin "ikinci eğit-donat" açıklamasının ardından, Kuzey Suriye'de PYD'nin silahlı kanadı YPG ile aralarında ılımlı muhalif grupların dahil olduğu ortak bir ordu kurulduğu açıklaması geldi.

Suriye’de ABD öncülüğündeki hava saldırılarıyla desteklenen YPG'nin, Arap grupların yer aldığı yeni bir askeri ittifaka katıldığı söylendi.

Reuters'in haberine göre kendisini Suriye’nin Demokratik Güçleri olarak adlandıran ittifakta, PYD'nin silahlı kanadı YPG ile Suriye’nin kuzeyinde IŞİD'e karşı hâlihazırda birlikte savaşan Suriyeli Arap gruplar yer alıyor.

İttifak, ABD’nin IŞİD’yle savaşan Suriyeli isyancılara desteğinde değişiklik yaptığını açıklayarak Suriye dışında savaşçıları eğitme programını fiilen sona erdirip bunun yerine komutanları ABD’nin denetiminden geçen gruplara silah sağlamaya odaklanmasından kısa bir süre sonraya denk geldi.

Şartlar IŞİD'e karşı birleşik bir güç gerektiriyor

Bir YPG sözcüsü tarafından Reuters’a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ülkemiz Suriye’nin geçtiği bu hassas süreç ve askeri ve siyasi cephedeki hızlı gelişmeler, bütün Suriyeliler için Kürtleri, Arapları, Süryanileri ve diğer grupları kapsayan birleşik bir ulusal askeri güç gerektiriyor.”

Suriye’nin Demokratik Güçlerinde, YPG, aralarında İsyancı Ordusu'nun (Ceyş'ül Tuvvar) da olduğu çeşitli Arap gruplar ve bir Süryani Hristiyan grup yer alıyor.

ABD, başarısız olduğunu itiraf ettiği ve bitirdiğini açıkladığı eğit-donat programında yeni bir strateji belirlemişti. buna göre muhaliflerin eğitilmesinden çok silah ve teçhizat yardımına odaklanılacağı açıklanmıştı. Başarısız olan programda, son olarak ABD tarafından eğitilen sadece beş savaşçının Suriye topraklarında IŞİD'e karşı savaştığı söylenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN