ABD ikili oynuyor: PYD'ye yardım devam edecek

ABD ikili oynuyor: PYD'ye yardım devam edecek

CENTCOM'un Suriye'de silah yardımını Arap gruplara yaptığını açıklaması "ABD'nin artık PYD'ye destek vermeyeceği" şeklinde yorumlandı. Halbuki yardımın yapıldığı açıklanan "Suriye Arap Koalisyonu" adlı grup, YPG ile ittifak halinde bulunuyor. ABD, konuyla ilgili daha önce de çelişkili açıklamalar yapmıştı.

[Karar]

ABD ordusu, Suriye'de silahlandırdığı güçlerin geçtiğimiz hafta içinde IŞİD'e karşı başarılı olması üzerine silah yardımına devam edeceğini açıkladı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) Bağdat'taki sözcüsü Steve Warren tarafından yapılan açıklama Türk medyasında "ABD'nin artık PYD'ye silah vermeyeceği" şeklinde yorumlansa da Warren'ın bahsettiği Suriye Demokratik Güçleri'nin içinde YPG de bulunuyor.

Warren, YPG ve muhaliflerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), ABD'nin hava desteği ile yapılan operasyonlarda el-Haul köyü civarındaki 255 kilometrekarelik alanı IŞİD'in elinden aldığını açıkladı. Sözcü, operasyonun ABD uçakları tarafından 17 hava saldırısıyla desteklendiğini ve çatışmalarda 79 IŞİD militanının öldüğünü kaydetti.

Operasyon "cesaret verici", desteğe devam

Operasyonda sağlanan başarının "cesaret verici" olduğunu söyleyen Warren, IŞİD'le savaşan muhalif gruplara silah, mühimmat ve hava operasyonu desteğine devam edeceklerini bildirdi.

SDG'nin içinde Suriye Arap Koalisyonu'nun da bulunduğunu belirten Warren, geçtiğimz haftalarda havadan yapılan 50 tonluk mühimmat yardımının bu gruba yönelik olduğunu söyledi. YPG ise yardımın kendileriyle birlikte muhalif güçlere yapıldığını açıklamıştı. ABD'li yetkililer, daha önce de yardımın hangi gruba yapıldığı ile ilgili çelişkili açıklamalarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN