Milli Eğitim Bakanlığı sömestr (yarıyıl) tatilini 30 güne çıkartıyor

Milli Eğitim Bakanlığı sömestr (yarıyıl) tatilini 30 güne çıkartıyor

Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl tatili olarak bilinen sömestr tatilini 15 günden 30 güne çıkarmaya hazırlanıyor. Yaz tatilinin 3 aydan 2.5 aya indirmeyi planlayan bakanlık, alınan kararla turizmi canlandırmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, sömestr tatilini 15 günden 30 güne çıkarmaya hazırlanıyor. 31 Aralık'tan 1 Şubat'a kadar olması planlanan uygulama ile enerji tasarrufu ve turizm hareketliliği hedefleniyor. Yaz tatili ise 3 aydan 2,5 aya düşecek.

Turizm ve ekonomide canlılık hedefleniyor

Öğretimde reform ve yapılandırma çalışması kapsamında sömestr tatilinin uzatılıp yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), yürüttüğü çalışmaya göre sömestr tatili 15 günden 30 güne çıkarılacak. Buna göre sömestr tatili 31 Aralık-1 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Posta.com.tr'de yer alan habere göre, uygulama ile yerli turistin ülke içerisinde daha çok yer değiştirmesinden kaynaklanan ekonomide canlılık ve okullar kapalı kalacağı için yakıt başta olmak üzere milyonlarca TL'lik enerji tasarrufu hedefleniyor.

Yaz tatili kısalacak

Değişiklik ile yaz tatilinin ise 15 Haziran ile 1 Eylül arasında olması öngörülüyor. Buna göre yaz tatili 3 aydan 2,5 aya düşecek. MEB 2015 iş takviminin yayımlanmış olması nedeniyle değişiklik 2016 - 2017 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak. 2015 eğitim takvimine göre eğitim yılının ilk dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek ve sömestr tatili başlayacak. 8 Şubat 2016 Pazartesi günü 2. dönem için ders başı yapılacak. Okullar 10 Haziran 2016 tarihinde yaz tatiline girecek.

Okul öncesi masraflar cep yaktı

(TÜİK) verilerine göre, 2014 yılında eğitim harcamalarının yüzde 77,7'si devlet tarafından finanse edildi. Eğitim harcamaları içerisinde ailelerin yaptığı harcamaların payı ise yüzde 19,8 oldu. Geçen yıl ailelerin okul öncesi eğitime yaptıkları harcama devletten yüzde 45 fazla oldu. Devletin yükseköğretime harcadığı tutar ise vatandaşın harcamasının 4,3 katına çıktı. Okul öncesi eğitime devlet 834,1 milyon lira, aileler 1 milyar 206,8 milyon lira ayırdı. Yükseköğretime ise aileler 7 milyar 660 milyon lira, devlet 32 milyar 708,6 milyon lira harcadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN