Militan sıkıntısı yaşayan IŞİD gözünü Karayiplere dikti

Militan sıkıntısı yaşayan IŞİD gözünü Karayiplere dikti

IŞİD’in yeni militanlar bulmak için Ortadoğu ve Avrupa dışında yeni yerler aradığı ve gözünü diktiği bölgeler arasında muhteşem doğasıyla ‘yeryüzündeki cennet’ olarak görülen Karayipler’in de olduğu belirtildi.

İngiltere basını, Irak ve Suriye’deki operasyonlar ile Avrupa’da artan güvenlik önlemleri nedeniyle militan bulmakta zorlanan IŞİD’in, kumsallarıyla ve tropikal iklimiyle ünlü Karayipler’de militan arayışına girdiğini yazdı.

Daily Star gazetesinin haberine göre Karayip ülkesi Trinidad ve Tobago’dan yaklaşık 100 IŞİD militanı Suriye’ye savaşmaya gitti.

HEDEF YOKSUL HALK

Karayip ülkelerinde özellikle yoksulluğa ve yaygın şiddet olaylarına maruz kalan halkın IŞİD’in propagandasından etkilendiği ifade edilirken, örgütün Hint Okyanusu’ndaki küçük ada ülkelerinde de militan bulmaya çalıştığı kaydedildi.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN