Restorasyonu süren Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi

İstanbul’un tarihi simgelerinden biri olan Haydarpaşa Garı'nda meydana gelen yangının ardından başlayan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çevresini kaplayan örtülerin bir kısmının kaldırıldığı tarihi garın yeni hali dron ile görüntülendi.

Kadıköy'de bulunan ve 28 Kasım 2010'da çatısında çıkan yangın sonucu hasar gören Haydarpaşa Garı, yangının ardından kapsamlı bir restorasyon sürecine girdi.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ve Kadıköy Belediyesi ile Anıtlar Kurulu’nun onayladığı proje doğrultusunda, tarihi gar orijinal haline sadık kalınarak restore ediliyor.

2016 yılında başlayan çalışmalar, tarihi binanın çevresindeki örtülerin kaldırılmasıyla birlikte gözler önüne serildi.

fdh4d4h.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen yıl Temmuz ayında Haydarpaşa Garı’ndaki restorasyon çalışmalarını ve bölgede bulunan Arkeopark Alanını inceleyerek, "Tarihi dokuya zarar vermeden çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz. 2010 yılında çıkan yangında büyük hasar gören gar, 2024’te tamamen hazır hale getirilecek" diye açıklama yapmıştı.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyon sürecinde geldiği son aşama, dron ile havadan görüntülendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN