"Zorlu İsrail'e elektrik satıyor" haberine duyarsız kalmadı. Amerikalı şarkıcı Blondshell'den Zorlu konserine iptal kararı

"Zorlu İsrail'e elektrik satıyor" haberine duyarsız kalmadı. Amerikalı şarkıcı Blondshell'den Zorlu konserine iptal kararı

KARAR’ın gündeme getirdiği haberin ardından, İsrail ile ticarete sanat dünyasından da tepki var...

İsrail Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Zorlu Holding’in yüzde 25 hissesine sahip olduğu şirketle elektrik alım anlaşmasını uzatmıştı.

Zorlu Enerji, İsrail ile olan ticareti kabul ederek doğalgaz santrali yatırımlarından tamamen çekilme kararı aldığını açıklamıştı. Açıklamadan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’de etkilendi, İrlandalı rock grubu Fontaines DC’nin ardından Amerikalı şarkıcı Blondshell de merkezdeki konserini iptal etti. BDS Türkiye’nin çağrıda bulunduğu Amerikalı şarkıcı Blondshell, 13 Ağustos’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan konserini gerçekleştirmeme kararı aldı.

screenshot-4.jpg

Filistin’e destek veren BDS Türkiye hareketi, Zorlu PSM’de konser verecek olan sanatçılara konserlerini iptal etme çağrısında bulunmuştu. İrlandalı rock grubu Fontaines DC’nin bu çağrıya kulak vermesinin ardından, Blondshell de benzer bir karara imza attı.

Blondshell, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu ve bu nedenle konserini iptal etme kararı aldığını belirtti. BDS Türkiye de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Blondshell’i tebrik ederek, Filistin halkıyla dayanışma içinde olan sanatçılara teşekkür etti.

İşte KARAR Gazetesi'nde yer alan o haber:

screenshot-6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN