İngiliz medyası PKK propagandasına devam ediyor

İngiliz medyası PKK propagandasına devam ediyor

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve silahlı kanadı YPG'nin Suriye'de gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ortadayken, İngiliz medyası YPG'yi savunmaya ve Suriye'deki savaş üzerinden Türkiye'nin PKK ile mücadelesine yönelik kara propagandaya devam ediyor.

[Karar]

Independent gazetesi, bugünkü başyazısında Batılı ülkelere YPG'nin desteklenmesi ve PKK ile mücadele eden Türkiye'nin "hizaya getirilmesi" çağrısında bulundu. "Kürtleri destekleyin" başlıklı yazıda, YPG'nin Kobani ve Tel Abyad'da ABD'nin hava desteğiyle IŞİD'e karşı ilerlemeler öne çıkarılarak, IŞİD'i yenilgiye uğratabilen tek gücün YPG olduğu öne sürüldü.

BM raporu, Independent'ı yalanlıyor

Yazıda "Kürtlerin laiklik ve demokrasiye olan saygılarının, onları çekici bir müttefik haline getiriyor" ifadesi kullanılırken, PYD'nin "kanton" ilan ettiği bölgelerde diğer Barzani'nin KDP'si gibi diğer Kürt oluşumlara dahi siyaset yapma izni vermediği görmezden gelindi. Buna karşın gerek Uluslararası Af Örgütü, gerekse Birleşmiş Milletler'in raporlarında PYD'nin çoğulculuğa saygı göstermediğine dikkat çekiliyor.

Yine PYD'nin Kuzey Suriye'de yaptığı etnik temizlik faaliyetleri, bağımsız kuruluşlar ve bölgede yaşayan halk tarafından doğrulanırken, Independent bunu "Türkiye'nin iftirası" olarak geçiştiriyor.

Türkiye IŞİD'i de PKK'yı da vuruyor, İngilizler görmüyor 

Yazıda yer alan Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarının IŞİD'le mücadeleye zarar verdiği iddiası da hiçbir temele dayanmıyor. Türkiye, Kandil'deki PKK hedeflerini vururken Suriye'de de IŞİD'e yönelik hava operasyonlarına katılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN