Sanatçı Umut Akyürek kızıyla ilgili gerçeği açıkladı: Kendimi odaya kilitledim

Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek, 19 yaşındaki kızı Melek Bal Ertuğrul’un yasaklı madde kullandığını açıkladı. Akyürek, kızının kriz anlarında kendisine zarar vermesinden korktuğu için odaya kilitlendiğini belirtti.

Türk sanat müziğinin sevilen isimlerinden Umut Akyürek, Instagram hesabından yayınladığı bir video ile kızı Melek Bal’ın bağımlılık ve psikolojik sorunları nedeniyle yaşadıkları zorluklarını anlattı. Ünlü sanatçı, yaşadığı çaresizliği ve yetkililerden yardım beklentisini dile getirerek, kızının durumunun kontrol edilemez bir hâl aldığını söyledi.

“KIZIM MADDE KULLANIYOR, ÇARESİZİM”

Akyürek, paylaşımında uzun süredir kızıyla ilgili sorunlar yaşadığını ve artık dayanacak gücü kalmadığını belirtti. Kızının psikiyatrik sorunlarının yanı sıra madde bağımlılığına da sürüklendiğini aktaran sanatçı, durumun çok tehlikeli boyutlara ulaştığını şu sözlerle ifade etti:

"Kızım Melek Bal’ın psikolojik rahatsızlıkları olduğunu zaten daha önce paylaşmıştım. Ancak işler daha da karmaşık bir hâl aldı. Kızım, madde kullanmaya başladı. Öyle bilinçsizce, kontrolsüzce kullanıyor ki adeta ölümüne... Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle kendini frenleyemiyor. Şu an kriz halinde ve ben çaresizim."

POLİS MÜDAHALESİ YETERSİZ KALDI

Kendisini odasına kilitlediğini belirten sanatçı, kriz anında polise başvurmak zorunda kaldıklarını ancak polisin müdahalelerinin sorunu çözemediğini anlattı:

"İki gündür kayıptı, şimdi büyük bir kriz yaşıyor. Defalarca polis çağırmak zorunda kaldık. Ancak polis sadece dil döküyor, en fazla ifade alıp serbest bırakıyor. Maalesef bu gençlerin durumunda hiçbir ilerleme sağlanamıyor. Hepimiz biliyoruz; madde bağımlılığı yüzünden gençlerin karıştığı suçlar artıyor. Gencecik polislerimiz şehit ediliyor, genç kızlar öldürülüyor. Yetkililer ailelerin çığlıklarını duymalı, çünkü hiçbir önlem alınmıyor."

“KIZIM BİZE ZARAR VEREBİLİR”

Akyürek, kızının ailesine yönelik fiziksel saldırganlık sergilediğini de paylaştı. Melek Bal’ın babasına iki kez bıçakla saldırdığını, kendisini ise birçok kez darp ettiğini söyleyen sanatçı, hem kendi güvenliği hem de kızının geleceği için endişeli olduğunu belirtti:

"Kızımın psikolojik durumu çok ağır. Babasına bıçakla saldırdı, beni de defalarca darp etti. Madde kullandığında bilincini kaybediyor ve ne yaptığını bilmiyor. Her gün korku içinde yaşıyoruz. Ya kendine zarar verecek ya da bir başkasına… Onu hastaneye yatıramıyoruz çünkü reşit olduğu için rızası gerekiyor."

“SANATÇI OLARAK GÜCÜM YETMİYOR, YARDIM İSTİYORUM”

Umut Akyürek, ailesinin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için hukuki süreci başlattıklarını ancak uzun süren işlemler nedeniyle bir ilerleme kaydedemediklerini ifade etti:

"Bir sanatçı olmama rağmen bu sorunla başa çıkamıyorum. Babasıyla birlikte aylardır mahkeme süreciyle uğraşıyoruz. Çünkü kızımızın başına kötü bir şey gelmesinden çok korkuyoruz. Bu işin sonu ya ölüm ya da daha büyük bir felaket olabilir."

Akyürek, video mesajını kamuoyuna ve yetkililere seslenerek bitirdi. Bağımlılık sorunuyla mücadelede daha etkili çözümler bulunmasını isteyen sanatçı, kızının kurtulması için tek umudunun toplumdan ve devletten gelecek destek olduğunu vurguladı.

"Madde bağımlılığı bir ailenin değil, tüm toplumun sorunu. Artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Lütfen, bizim gibi çaresiz ailelerin sesini duyun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN