Sağanak yağış geliyor... İstanbul için uyarı üzerine uyarı! Bu saatlerde sokağa çıkmayın!

Sağanak yağış geliyor... İstanbul için uyarı üzerine uyarı! Bu saatlerde sokağa çıkmayın!

Son hava durumu tahminlerini sosyal medya hesabından yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı üzerine uyarı geldi. İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde yağışlı hava hakim olacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son tahminler ve uyarılan iller...

BUGÜN İSTANBUL'DA YAĞIŞ VAR MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerine göre Karadeniz Bölgesi'nin tüm kıyı şeridi yağışlı havaya teslim olurken İçanadolu Bölgesi'nin kuzeyi ve Orta Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava hakim olacak.

saganak-yagis.jpg

YAĞIŞLAR SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYACAK

İstanbul'da beklenen hava durumu ile ilgili açıklama yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün kent genelinde yağışlı havanın beklendiğini açıkladı. İstanbul'da bugün sıcaklığın 22 derece olması beklenirken Marmara Bölgesi'nde de yer yer sağanak yağış geçişleri olacağı açıklandı.

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞECEK

Bugün Karadeniz kıyıları ile İçanadolu'nun kuzey kesimlerinde başlayan yağışların yurt geneline yayılması ve 5 gün boyunca yer yer etkili olması bekleniyor. Hava durumu tahmini ile ilgili açıklama yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların hızla düşeceğini ve hafta sonunun yağışlı geçmesinin beklendiğini ifade etti.

Son günlerde yurtta mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üstünde sıcaklıklar görülüyordu. Fakat Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünden itibaren Sonbahar'ın kendisini hissettireceğini açıkladı.
MGM yaptığı açıklamada özellikle Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi ve İçanadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği ve vatandaşların ona göre tedbirli olması gerektiği belirtildi.

yagmur.jpg

METEOROLOJİ UZMANI PROF. DR. ORHAN ŞEN PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT ÇEKTİ

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen de hava sıcaklıklarının düşeceğini söyledi Orhan Şen yağışlı havanın Salı ve Çarşamba günü Karadeniz kıyısında Perşembeden itibaren de yağışların Marmara dahil Anadolu Bölgesi'nin büyük kesiminde etkili olacağını söyledi. Orhan Şen yağışlı havanın beraberinde soğuk havayı da getireceğini söyleyerek sıcaklıkların daha da azalacağı uyarısını yaptı.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

meteoroloji-1.jpg

meteoroloji-2.jpg

meteoroloji-3.jpg

meteoroloji-4.jpg

meteoroloji-5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN