Sadece tavuk ve mantarı biliyorduk! Bu besinleri yıkayanlar sağlığıyla oynuyor: Bir damla su bile değdirmeyin...

Sadece tavuk ve mantarı biliyorduk! Bu besinleri yıkayanlar sağlığıyla oynuyor: Bir damla su bile değdirmeyin...

Sadece tavuk ve mantarı yıkamamamız gerektiğini biliyorduk! Ama meğer onları da yıkamamalıymışız! Bu besinleri yıkayanlar resmen sağlığıyla oynuyor! Sakın bir damla su bile değdirmeyin...

Besinlerimizi pişirmeden önce yıkamanın sağlığımız için önemli olduğunu düşünürüz, ancak bazı besinlerin yıkanması aslında onların tazeliğini ve besin değerini azaltabilir. İşte, dikkat edilmesi gerekenler:

BU BESİNLERİ ASLA YIKAMAYIN

Sakın yıkamayın! Eğer mantarı suya sokarsanız...

Mantarlar: Mantarlar, doğal koruyucu tabakaları sayesinde suyun içine girmezler ve böylece lezzet kaybını azaltırlar. Yıkamak, bu tabakanın zarar görmesine neden olur.

Yumurtalar: Yumurtaların kabukları üzerinde doğal bir kaplama bulunur. Yıkanmış yumurtaların bu tabakası kaybolur ve mikropların içeri girmesine olanak tanır.

Tavuk eti: Tavuk eti yıkanırsa, üzerindeki bakterilerin etrafa yayılma riski artar. Tavuk etindeki bakteriler, zaten pişirildiğinde ölür.

Balık: Çiğ balık yıkanması, mikroorganizmaların yayılmasına neden olabilir ve bu da sağlık riski oluşturur.

Kırmızı et: Kırmızı eti yıkamak, tadını etkiler ve mikropların yayılma riskini artırır.

Kuruyemişler: Kabukları tarafından korunan kuruyemişlerin yıkanması, yağların oksidasyonunu hızlandırarak tazeliğini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN