Meğer doğru bildiğimiz yanlışmış! Herkes dolaba koyuyordu ama… Şifa değil resmen zehir oluyor

Meğer doğru bildiğimiz yanlışmış! Herkes dolaba koyuyordu ama… Şifa değil resmen zehir oluyor

Yaz sıcaklarında herkesin favori besini olan karpuz özellikle buz gibi dolaptan çıktığında yemeye doyulmayan bir lezzet oluyor. Hem sağlıklı hem lezzetli olan karpuzla ilgili bu bilgi ise herkesi şaşkına çevirecek. Karpuzu bu şekilde saklamak meğer doğru bildiğimiz yanlışmış. İşte, karpuzu muhafaza etmekle ilgili o detay…

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden karpuz, özellikle soğuk olarak tüketildiğinde tadına doyum olmuyor. Karpuzun seçiminde başlayan kalite sürece, soğuk servis edilmesiyle devam ediyor. Öyle ki özellikle kavurucu sıcaklarda ferahlatan karpuzun buzdolabında saklanmaması konusunda bazı uzmanlar uyarıyor.

BESİN DEĞERLERİ ÖLÜYOR

Karpuz, yapısından dolayı iri meyve olduğundan tek seferde tüketmek mümkün olmuyor. Bu yüzden birçoğumuz, kestiğimiz karpuzun bir kısmını streç film veya poşetle buzdolabına koyuyoruz.

karpuzu-dolapta-saklamanin-zararlari-1.jpg

Özellikle sıcak havalarda karpuzun bozulmasını önleyen bu alışkanlık, karpuzun faydalarını öldürüyor. Yapılan araştırmalar, oda sıcaklığında bekletilen karpuzların buzdolabında muhafaza edilenlere göre daha fazla antioksidan içerdiğini ortaya koydu. Dalından koparıldıktan sonra olgunlaşma süreci devam eden karpuz, bu süreçte antioksidanlarını da geliştirir. Fakat aniden soğuk bir ortama konulduğu zaman bu gelişim süreci kısalıyor.

karpuzu-dolapta-saklamanin-zararlari-2.jpg

Bu yüzden eğer kalabalık bir kitle olarak karpuz tüketmeyecekseniz olabildiğince küçük boyutlarda ve tek tüketimlik karpuzlar tercih etmeniz en mantıklı ve sağlıklı tercih olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN