Kışın kimse markete gitmeyecek! Dolmalık biberler 1 yıl boyunca tazecik duracak! Herkes bu yöntemin sırrını soracak

Kışın kimse markete gitmeyecek! Dolmalık biberler 1 yıl boyunca tazecik duracak! Herkes bu yöntemin sırrını soracak

Yazın bolca bulunan dolmalık biberleri kış aylarında da taze taze tüketmek isteyenler bu yöntemi deneyecek. Dolmalık biberleri 1 yıl boyunca tazecik tutabilirsiniz. Kışın biber dolması yiyenler nasıl bu kadar lezzetli olduğuna şaşırıp kalacak. İşte biber saklamanın püf noktası…

Yaz sebzelerini kış aylarında tüketebilmek için farklı yöntemler deneyenler kendilerine göre en lezzetli ve en uygun olanını tercih ediyor. Dolmalık biberler 1 yıl boyunca bozulmadan tazecik kalacak herkes bu yöntemi sırrını size soracak. Kışın biber arama dönemi geride kaldı. İşte biber saklamanın püf noktası…

DOLMA BİBER NASIL SAKLANIR?

Yaz aylarında çarşıdan pazardan aldığınız dolmalık biberleri kurutarak 1 yıl boyunca taze bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu yöntem hem tazeliğini koruyor hem de kış aylarında ihtiyaç duyduğunuz D vitaminini karşılıyor. Dolma biberleri bozulmadan, çürümeden kurutmanın püf noktaları şu şekildedir:

Dolmalık Biber Nasıl Kurutulur? - Yemek.com

Biberleri Seçme: Dolma biberleri seçerken olgun, sağlam ve temiz olmalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Biberlerde çürük veya zarar görmüş olanları hemen eleyiniz

Yıkama ve Hazırlama: Biberleri iyice yıkayıp sap kısımlarını kesip isteğe bağlı olarak yarıya bölebilir ya da bütün olarak saklayabilirsiniz.

Kurulama: Biberleri kurulayıp tüm suyunu almanız gerekmektedir. Bu işlem sırasında kullandığınız bez ya da kağıt havlunun temiz olmasına dikkat edebileceğiniz gibi nazik davranmanız gerekmektedir.

Döşeme veya Askıya Alma: Biberleri kurumaya bırakmak için güneş alacak bir yer bulun. Tel veya ip kullanarak biberleri askıya alabilir ya da düz bir zemin üzerine sererek kurumaya bırakabilirsiniz.

Kurutmalık Biber Kurusu (Dolma Biberi) | Antep Ürünleri

Düzenli Çevirme: Biberleri günlük olarak düzenli bir şekilde çevirmeniz gerekiyor. Bu sayede biberler eşit bir şekilde güneş alırken daha kolay kuruyacaktır. Güzel bir şekilde kurutmanın en önemli noktası düzenli bir şekilde çevirmektir.

Tamamen Kuruduğundan Emin Olma: Biberlerin tamamen kuruduğundan emin olun. Kuruduklarında esnekliklerini kaybederler ve çıtırdak bir dokuya sahip olurlar.

Saklama: Kuruyan biberleri hava almayan bir kap içerisinde veya torbada muhafaza etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra karanlık bir yerde saklamak lezzetlerini ve kalitelerini korumak açısından da önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN