Kedi evi nasıl yapılır?

Kedi evi nasıl yapılır?

' Kedi evi nasıl yapılır? ' başlıklı bu makalemizde sizlere farklı kedi evlerinin yapımından bahsedeceğiz. Dünya üzerinde şüphesiz ki, insandan başka yaşayan en sevimli dostlarımız hayvanlardır.

Kediler de, hem evlerimizde kolaylıkla beslenebilir evcil hayvanların başında gelmesinden, hem de görmeye çok aşina olduğumuz canlıların başında olduğundan en sevilen hayvanların başında yer alırlar. Sokakta hayatta kalmaya çalışan bu sevimli dostlarımız için ise birçok tehlike mevcut. Hadi gelin bu mükemmel canlılar için ' kedi evi nasıl yapılır? ' birlikte okuyalım.

KEDİ EVİ HANGİ MALZEMELERLE YAPILIR?

Öncelikle kedi evi yapmak için tek bir malzeme ile sınırlı kalmamıza gerek yok. Birbirinden farklı malzemeler ile de bu sevimli dostlarımıza sıcacık bir yuva sağlayabiliriz.

İşte kedi evi için kullanabileceğimiz malzemeler;

Ahşap tahta
Mukavva
Yumurta kolileri
3 farklı malzeme kullanarak kedi evi inşa edebiliriz.

AHŞAP TAHTA İLE KEDİ EVİ NASIL YAPILIR?

Kediler minik canlılar olduğundan onlar için çok büyük alanlar yaratmamıza gerek yoktur. Üstelik daha küçük alanlar, soğuk kış günlerinde kolay ısınabilir olduğu için de kullanışlı olacaktır. Ahşap tahta parçalarını kedimizin yaşamasını istediğimiz alanı ölçerek dekupaj yardımı ile kesiyoruz. Bu işlemi bir marangoza da yaptırabilirsiniz.

Ardından iki parçayı karşılıklı gelecek şekilde ayarlayıp arka kısmını da ekliyoruz. Tahtaların kenarlarından vidalama yöntemi ile birbirine tutturuyoruz. Çatıyı ister ters v şeklinde ister düz olarak kapatabilirsiniz. Tahtaları zevkimize göre boyayıp süsleyince, kedi evimiz hazır!

MUKAVVA İLE KEDİ EVİ NASIL YAPILIR?

Kedi evi hazırlamanın en basit yöntemlerinden biri de mukavva kullanmaktır. Standart ölçüdeki mukavvalardan 6 parçaya ihtiyacımız var. Bu mukavvaları birbirine yapıştırmak için soğuk veya sıcak silikon kullanabilirsiniz.
Mukavvaları bir kare yapacak şekilde birbirine yapıştırıyoruz. Ardından ön kısmına maket bıçağı ile kedimizin girebileceği kadar yuvarlak bir delik açıyoruz. İşte evimiz hazır! İçine koyacağınız minik bir minder ile de bu basit evi oldukça keyifli bir hale getirebilirsiniz.

YUMURTA KOLİLERİNDEN KEDİ EVİ NASIL YAPILIR?

Hepimizin evinde en kolay bulunabilecek malzememiz ile yumurta kolisi. Yukarıda mukavva ile yaptığımız kedi evi yapma yönteminin aynılarını yumurta kolileri için de yapabiliriz. Yumurta kolileri daha kolay esneyen bir malzemeye sahip olduklarından dilerseniz 2 veya 3 kat yaparak da hazırlayabilirsiniz.

'Kedi evi nasıl yapılır? ' başlıklı bu makalemizde sizlere 3 farklı malzeme ile nasıl değişik kedi evleri yapabileceğinizi anlatmaya çalıştık. Kedi evleri, özellikle soğuk kış günlerinde sokakta kalan minik dostlarımız için hayat kurtarıcı olabilir. Oldukça basit bu yöntemlerle sizde sokakta kalan bir miniğe kolayca el uzatabilirsiniz. Unutmayalım, bu dünya bize ait ve bu dünyayı güzelleştirip, birbirimize yardımcı oldukça dünya daha güzel bir hale gelecek!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN