İşte Ağustos ayında budanması gereken bitki ve ağaçlar! Bol bol ürün veriyor, çiçekleri coşturuyor

İşte Ağustos ayında budanması gereken bitki ve ağaçlar! Bol bol ürün veriyor, çiçekleri coşturuyor

Ağustos ayının ortalarını yaşarken uzmanlar ağaç ve bitki yetiştirenler için kritik uyarıyı yaptı. Bu mevsimde budanması gereken ağaç ve bitkilerin atlanmaması gerekirken, hangi ağaç ve bitkilerin budanması gerektiği de belli oldu. İşte Ağustos ayında budanması gereken bitki ve ağaçlar!

Yaz aylarının sonunda yapılacak budama, bitkilerin bir sonraki yeşerme dönemi için daha sağlıklı ve verimli hale gelmelerini sağlar. Geç budama olarak bilinen bu işlem, çiçeklerin daha canlı ve meyvelerin daha gür ve iştah açıcı büyümesine yardımcı olur. Uzmanlar, ağustos ayında budama işleminin rüzgarsız, kuru havalarda ve güneş altında yapılmasını tavsiye ediyor. Bu yöntem, bitkileri rüzgar ve nem kaynaklı hastalıklardan koruyarak sağlıklı bir büyüme süreci sağlar. Ayrıca, budama işlemi dezenfekte edilmiş makaslar ve bahçe merhemi kullanılarak yapılmalıdır.

ELMA AĞACI

Ağustos ayında elma ağaçlarını budamak mümkündür ve bu işlem oldukça önemlidir. Eylül ayında olgunlaşan elmalar için yaz sonu budama yapılması gerektiği bilinir. Bu budama işlemi, elma meyvelerinin açılmasını ve güneşte olgunlaşmasını destekler. Budama işlemi, dalların dikey olarak büyümesini kapsamalı ve 40 santimetreyi geçmemelidir. Tomurcukların oluşacağı sürgünleri bırakmak, meyve verimini artırmak için kritik bir adımdır.

agustos-ayinda-budanmasi-gereken-agac-ve-bitkiler-1.jpg

AHUDUDU AĞACI

Ahududu ağaçlarının ağustos ayında budanması gerekmektedir. Budama işlemi sırasında sadece zayıf sürgünler değil, aynı zamanda hasadın toplandığı sürgünler de kesilmelidir. Budama sonrasında 10-12 güçlü sürgün bırakmak ve bunları bir tele bağlamak, bitkinin daha sağlam kalmasını sağlar ve kırılmasını engeller. Bu yöntem, ahududu bitkisinin sağlıklı bir şekilde gelişmesini destekler.

KAYISI AĞACI

Kayısı ağaçlarının ağustos ayında budanması son derece önemlidir. Budama işlemine başlamadan önce, son hasadın tamamlandığından emin olmalısınız. Bu budama işlemi, kayısı ağacının bir sonraki yeşerme dönemine hazırlığını sağlar. Yeni sürgünlerin oluşumunu teşvik etmek için dalların inceltilmesi gerekmektedir. Bu uygulama, ağacın sağlıklı bir büyüme ve bol meyve verme potansiyelini artırır.

agustos-ayinda-budanmasi-gereken-agac-ve-bitkiler-2.jpg

Ağustos ayında yapılan budama, bahçenizin verimliliğini ve sağlığını artırarak, bir sonraki sezon için daha verimli ve sağlıklı bitkiler elde etmenize yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN