Hababam Sınıfı oyuncusundan acı haber! Herkesin yüzünü güldürüyordu, Tuncay Akça'yı kaybettik

Hababam Sınıfı oyuncusundan acı haber! Herkesin yüzünü güldürüyordu, Tuncay Akça'yı kaybettik

Türk sinemasının sevilen isimlerinden Tuncay Akça, 60 yaşında İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Akça, özellikle 1970'lerde ve 1980'lerde popüler olan 'Hababam Sınıfı' film serisindeki 'Bacaksız' lakaplı öğrenci karakteri ile tanınmıştı.

Türk sinema tarihinin en sevilen filmlerinden biri olan 'Hababam Sınıfı'nda 'Bacaksız' karakteriyle gönüllere kazınan ünlü oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Sanatçının ani vefatı, sinema dünyasını ve hayranlarını yasa boğdu.

hababam-sinifinin-bacaksizi-tuncay-akca-hayatini-kaybetti-2.jpg

MENAJERİ HABERİ DUYURDU

Akça'nın ölüm haberini menajeri Kıvanç Terzioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Terzioğlu Hababam Sınıfı'nın değerli oyuncusu Tuncay Akça’yı kaybettik. Ailesine sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

1970'lerin sonundan itibaren Türk sinemasında önemli bir yer edinen ve döneminin en popüler yapımlarından olan 'Hababam Sınıfı'nda sergilediği unutulmaz performans ile tanınan Akça, sadece bir aktör olmanın ötesinde, samimi ve neşeli kişiliğiyle de tanınıyordu.

620-400-hababam-sinifinin-bacaksizi-tuncay-akca-hastaneye-kaldirildi-750x481-88405797101444-5de4f8f3bb24b-1647167803.jpg

TUNCAY AKÇA' NIN CENAZESİ NE ZAMAN KALKACAK?

Tuncay Akça'nın ölüm haberi, sosyal medya başta olmak üzere birçok platformda geniş yankı buldu. Akça'nın cenazesinin bugün ikindi namazına müteakip Şakirin Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacağı ve Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi.

TUNCAY AKÇA KİMDİR?

16 Aralık 1963 yılında Kastamonu'da dünyaya geldi. Tuncay Akça, Hababam Sınıfı'nda "Bacaksız" lakaplı rolü ile tanındı. Yol Filminde Yusuf karakterini oynadı. 1995-2002 yılları arasında ise Bizimkiler dizisinde manav Adem rolüne hayat verdi. Oyuncu, 2004 yılında "Hababam Sınıfı Merhaba" filminde oynadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN