Dünyanın en yaşlı adamı: Uzun yaşamın sırrı diye bir şey yok

Dünyanın en yaşlı adamı: Uzun yaşamın sırrı diye bir şey yok

1912'de Titanic faciasının yaşandığı yıl doğan John Tinniswood, 26 Ağustos'ta 112. yaşını kutladı. Tinniswood'ın "Neden bu kadar uzun yaşadığımı bilmiyorum. Özel bir sırrım olduğunu da düşünmüyorum," ifadeleri dikkat çekti.

Nisan ayında 114 yaşında hayatını kaybeden Juan Vicente Perez Mora'dan sonra bu unvana sahip olan Tinniswood, 112 yaşına basmayı "herhangi bir şey gibi" karşıladığını ifade etti. Dünyanın en yaşlı adamı olarak bilinen Tinniswood, uzun ömrünün sırrı olmadığını söyledi.

BBC'nin haberine göre, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'na tanıklık eden Tinniswood, savaşta Ordu Ücret Birimi'nde görev yapmış ve kaybolan askerleri bulma gibi önemli sorumluluklar üstlendi.

'BANA NE VERİRLERSE ONU YİYORUM'

"Bana ne verirlerse onu yiyorum, herkes gibi" diyen Tinniswood, belirli bir diyet uygulamadığını söyledi. Her cuma balık ve patates kızartması yemeyi alışkanlık haline getiren Tinniswood, 100 yaşından beri her yıl hükümdardan doğum günü kartı alıyor.

Çocukluğundan bu yana dünyanın çok değiştiğini düşünen Tinniswood'ın, "Benim görüşüme göre o zamanlardan daha iyi değil, hatta belki bazı yerlerde daha kötü" ifadeleri dikkat çekti.

DÜNYANIN EN YAŞLILARI JAPONYA'DA

Dünyanın en yaşlı adamı olarak kayıtlara geçen kişi, 116 yıl 54 gün yaşayan ve 2013'te ölen Japon Jiroemon Kimura idi. Şu anda dünyanın yaşayan en yaşlı kadını ve en yaşlı insanı ise Japonya'nın 116 yaşındaki Tomiko Itooka'sı.

Uzmanalara göre, Tinniswood'un hikayesi, uzun yaşamın genetik, çevresel ve yaşam tarzı gibi birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluşabileceğini gösterdiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN