Çilingirler uyardı! Kapı üzerinde sakın anahtar bırakmayın: Nedenini öğrenince çok hak vereceksiniz

Çilingirler uyardı! Kapı üzerinde sakın anahtar bırakmayın: Nedenini öğrenince çok hak vereceksiniz

Birçok kişi evinin güvenliğini artırmak için kapının üzerinde anahtar bırakmayı tercih etse de doğru bilinen bu yanlışla ilgili çilingirler uyardı. Öyle ki çilingir ustalarına göre kapının üzerinde asla anahtar bırakılmamalı. Peki neden? Bunun nedenini öğrenince çok hak vereceksiniz…

Günümüzde çelik kapılar, hırsızlık vakalarını engellemek amacıyla tasarlansa da, kilit yapıları nedeniyle dışarıdan müdahalelere açık durumdadır. Birçok insan, güvenlik amacıyla gece yatmadan önce kapı anahtarlarını yuvasına yerleştirmekte; ancak bu davranış, uzman çilingirler tarafından büyük bir hata olarak değerlendiriliyor.

KAPIDA ANAHTAR BIRAKMANIN TEHLİKELERİ

Herkesin hayatının bir döneminde anahtarlarını unuttuğu bilinir. Anahtar olmadan çelik kapıları açmak için çeşitli yöntemler denense de, kapının üzerinde anahtar bırakmak, durumu daha da zorlaştırır. Birçok kişi, dışarıdan müdahalelere karşı bu uygulamanın daha güvenli olduğunu düşünse de, çilingir ustaları bu görüşün yanlış olduğunu vurgulamaktadır.

kapinin-ustunde-neden-anahtar-birakilmamali-1.jpg

HIRSIZLAR İÇİN KOLAYLIK SAĞLIYOR

Çilingir ustaları, tecrübeli hırsızların kapının üzerinde bırakılan anahtarları kullanarak işlerini ne kadar kolaylaştırdıklarına dikkat çekiyor. Suçlular, özel ve ince çubuklar aracılığıyla kapının üzerinde bırakılan anahtarı doğru yöne çevirerek kapıyı saniyeler içinde açabiliyor. Bu durum, özellikle döner kesme burçlu kilitler için geçerlidir; bu tür kilitler, bazen bir tornavida ile bile açılabilir.

kapinin-ustunde-neden-anahtar-birakilmamali-2.jpg

GÜVENLİĞİNİZ İÇİN ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN

Eğer tekinsiz bir bölgede yaşıyorsanız ve çelik kapı güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, anahtarlarınızı kapının üzerinde bırakmamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Hırsızlık vakalarının önüne geçmek için basit ama etkili bir önlem almanız, evinizin güvenliğini artıracaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN