Bu liste ezber bozuyor! Herkes lezzetini merak ediyor, Türkler yine adından söz ettiriyor

Bu liste ezber bozuyor! Herkes lezzetini merak ediyor, Türkler yine adından söz ettiriyor

Tüm ezberleri altüst eden bu liste damak tadınızı da bambaşka bir noktaya taşıyacak. Lezzet şehirlerinden birbirinden iyi lezzetler sofraları süslüyor bu listeye Türkler yine damga vuruyor. Dünyada en çok sevilen kurabiyeler sıralandı Türkiye ise bu listedeki yerini aldı. İşte Türkiye'nin en iyi kurabiyeleri…

Dünyanın en iyi kurabiyeleri listesinde Türkiye'den iki lezzet adını yazdırdı. Gastronomi denildiğinde akla ilk olarak TasteAtlas gelirken yerel lezzetlerin yanı sıra dünyaca ünlü lezzetler de tek tek belirleniyor. Lezzet eleştirmenlerinin yorumları, orijinal tarifler ve yemek araştırmalarına bir arada toplayan TasteAtlas, dünyadaki en iyi kurabiyeleri de belirledi. İşte Türkiye'nin en iyi kurabiyeleri…

DÜNYANIN EN İYİ KURABİYELERİ

Poppy Seed Shortbread Petticoat Tails Recipe | Recipes.net

PETTİCOAT TAİLS

İskoçya'da tereyağlı ve tatlı kurabiye olarak bilinen Petticoat Tails, dünyanın en iyi kurabiyesi oldu. 16 yüzyıldan bu yana kumaş parçalarını benzetilerek kendine özgü bir adı ve ayırt edici bir şekli bulunan bu kurabiye İskoçya denildiğinde akla ilk gelen lezzetler arasında yer alıyor.

Makroud el Louse | Traditional Cookie From Algeria, Maghreb

MAKROUD EL LOUSE

Cezayir denildiğinde akla badem ve portakalın muhteşem uyumunu bir arada sunan Makroud el louse kurabiyesi geliyor. Dünyanın en lezzetli 2 kurabiyesi seçilen bu lezzet badem, yumurta, şeker ve portakal çiçeği suyundan oluşan muhteşem bir lezzet sunuyor. Dışı çıtır mı çıtır içi yumuşacık bu lezzet ağızda dağılarak adeta bir şölen yaşatıyor.

Best Alfajores Recipe - How To Make Alfajores

ALFAJORES

Arjantin denildiğinde sandviç kurabiyesi olarak bilinen Alfajores, akla gelirken listenin 3. sırasında da yer alıyor. Arasında süt reçeli dolgusu bulunan iki yuvarlak kurabiyenin çikolata ve şekere bulanarak servis edildiği muhteşem bir lezzettir.

İzmir Bomba Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

İZMİR BOMBASI

Türkiye'de sevilen lezzetler arasında yer alan İzmir'e özgü bir tatlı olarak bilinen İzmir bombası listeye 14. sıradan giriş yaptı.

Acı Badem Kurabiyesi Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) - Yemek.com

ACIBADEM KURABİYESİ

Türkiye'de herkes tarafından bilinen lezzetler arasında yer alan Acıbadem kurabiyesi 47. sırada yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN