Ana yurdu Türkiye olan bu ot, kanı temizleyip organları yeniliyor! Birçok rahatsızlığa deva oluyor

Ana yurdu Türkiye olan bu ot, kanı temizleyip organları yeniliyor! Birçok rahatsızlığa deva oluyor

Sağlıklı bedene sahip olmak, doğal besinler ve bitkiler tüketmekten geçiyor. Türkiye'de yetişen bir bitkinin insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. İşte detaylar...

Anadolu saparnası, merucen, zimilaçi gıcırdak dikeni, kuşevin, öz dikeni diken ucu, kırçan gibi pek çok farkla şekilde adlandırılan 'melocan bitkisi' vücut sağlığına oldukça faydalı. Melocan bitkisi, kanı temizliyor ve organları yeniliyor.

Yunan mitolojisinde 'diken ucu' olarak bilinen melocan otu, 20 metre boyunda, dikenli gövdeye ve geniş yapraklara sahip. Şemsiye şeklinde beyaz sarı renkli melocan otunun çiçeği, birçok farklı amaçla kullanılabiliyor.

MELOCAN OTU NEDİR, TADI NASIL, NASIL TÜKETİLİR?

Türk mutfağında da 'diken otu' adıyla bilinen melocan otunun Latince adı ise 'onopordum acanthium' olarak biliniyor.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, genellikle salatalarda ve böreklerde kullanılan melocan otunun insan sağlığında birçok derde derman olabiliyor. Melocan otunun tadı ise hafif acı.

melocan-otu-neye-iyi-gelir.jpg

MELOCAN OTUNUN FAYDALARI NELER?

Antioksidan özelliklere sahip: Melocan otu, antioksidan bileşenler içerir. Bu bileşenler, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabilir ve genel sağlığı destekleyebilir.

Sindirim sağlığını destekler: Melocan otu sindirim sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir. Özellikle sindirim rahatsızlıklarıyla mücadelede yardımcı olabilir ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını destekleyebilir.

İltihaplanmayı azaltabilir: Bazı çalışmalar, melocan otunun anti-enflamatuar özelliklere sahip olabileceğini göstermektedir. Bu özellikler, iltihaplanma ile ilişkili rahatsızlıkların belirtilerini hafifletebilir.

Stresi azaltabilir: Melocan otu çayı veya esansı, rahatlatıcı bir etkiye sahip olabilir. Bu nedenle, stresi azaltmaya ve sakinleşmeye yardımcı olabilir.

Cilt sağlığını destekler: Melocan otu çeşitli cilt sorunlarıyla mücadelede yardımcı olabilir. Antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde, ciltteki irritasyonları azaltabilir ve bazı cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olabilir.

Baş ağrısını hafifletebilir: Bazı insanlar melocan otunun baş ağrısını hafiflettiğini bulmuşlardır. Özellikle migren gibi baş ağrısı türlerinde rahatlama sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN